Gondom van az angol nyelvvel. Mit tegyek, hogy jobban tudjam ezt a nyelvet? Nem szeretnék külön tanárhoz, tanfolyamra járni.
Úgy érzem, nem vagyok elég jó angolból.Félévkor a legrosszabb jegyet kaptam:hármast.Haladó csoportban vagyok,valószínűleg mindig hatszor fogom egy héten tanulni az angolt,mert azt írták,hogy 6-6-6-6 óraszámban fogják tanítani.
Nem vagyok egy rossz tanuló,mivel félévimben a legrosszabb jegy a hármas.Emellett tehetséges vagyok rajzolás és az irodalom terén.
Vegyél erőt magadon és gyakorolj! Pozitívan állj hozzá, ne az járjon a fejedben, hogy nem megy, hanem hogy menni fog! Hallgass angol zenét (VIVA, MTV) ami megtetszik, nézd meg a szöveget, olvasd át többször, hallgasd újra a számot, és meglátod - egyre többet kiértesz majd belőle. Keress levelezőppartnert, az majd segít a nyelvtanban, és bővíti a szókincsedet. Nagyjából ennyi. Nem vagy elkésve semmivel, ha nyáron kiolvasol egy rövidebb könyvet vagy angol novellátkat vagy bármilyen angol szöveget (újság, magazin, bármilyen jellegű történetek bármilyen fórumon) a szókincs miatt és megveszed a nyelvvizsgaközpont könyvét és gyakorolod, ősszel simán leteszed a középfokot! Milyen nyelvvizsgát szeretnél?
Ha kérdésed van a nyelvvizsgákkal kapcsolatban írj nyugodtan, tudok segíteni és tanácsot adni!
Angol tanárnőnk nem engedi,hogy hamarabb lerakjuk a nyelvvizsgát,mert úgy gondolja,hogy nem azért vagyunk angol tagozatú osztályban.
Egyébként én még nem szeretném lerakni a nyelvvizsgát,de a diplomához kell.
Mi az, hogy nem engedi??? Elmész a tudta nélkül és kész. Az én anyukám (angol tanár szintén) inkább küldi a gyerekeket, hogy mielőbb legyen. Nem csak a dilpomához, már a felvételihez is kell, negyedikben nem lesz időd megcsinálni, a legjobb azonnal elmenni, ha felkészültél.
A kérdésre.
Nem tudom, mi a problémád. A szavak? A nyelvtan? Az értés?
Szavakhoz használj szótanuló kártyákat. A nyelvtant csak gyakorlással, olvasással tudod megtanulni - olvass angolul. Az értéshez hallgass rádiót angolul.
És akkor angolból is jó jegyeid lesznek, ami szintén beszámít a pontokba, és sok szakon követelmény az idegen nyelv, mármint hogy abból érettségizz és azt az eredményt nézik. (Természetesen tudom, h 5 tárgyból kell érettségizni: Magyr, töri, nyelv, matek, választható)
Ha anglisztikára mész majd, és angol tanár, tolmács vagy fordító akarsz lenni, elengedhetetlen a nagyon jó angol kommunikáció. Az egyetemen már nem tanulsz meg angolul, ott már tudni kell. Diplomához meg felsőfok kell, ha jól tudom (de ez egyértelmű szerintem). Mindegy, ha tudsz angolul, sosem válhat hátrányodra!! Tanuld meg minél jobban, hétha külföldön jobb munkát kapsz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!