Angol középfokú nyelvvizsgára (fel) készüléshez jó az Advanced Learner's Dictionary az Oxford kiadótól? Esetleg tudtok jobbat? (fontos, bővebben lent)
CD melléklet is van hozzá?Kifejezések is vannak benne?A kifejezések kellenek a nyelvvizsgára?
Mennyibe kerül?
A válaszokat előre is köszönöm.:)
Szia! A fenti könyvet nem ismerem. Az alábbiból készültem középfokú angol nyelvvizsgára:
Sok BBC rádióadás angol nyelven + podcasts + www.sharedtalk.com
Köszönöm az eddigi válaszokat,de még jöhetnek a könyvről a tapasztalatok.:))
Kedves első válaszoló!Mi az a podcasts?
Az advanced learner's dictionary jó akár oxford, akár cambridge. Én a cambridge szótárt jobban szeretem, jobban tetszik a szómagyarázatok felépítése, és a kiejtésnél a szimbólumok kivitelezése is jobb. Nekem mindkettő megvan. Az oxfordnak jobb a képmagyarázos középső szekciója. De ha kétnyelvű vizsgára mész, kétnyelvű szótárra lesz szükséged (országh-magay), ebből a közép méretet ajánlom.
Van cd melléklete az egynyelvűeknek is és a kétnyelvűnek is. 8-10e ft az oxford. Sok kifejezés, idióma, és még példamondatok, sőt nyelvtan is van benne. Csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!