Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jó módszer, ha netről tanulok...

Jó módszer, ha netről tanulok valamilyen nyelvet, alapfokon? :S

Figyelt kérdés

Szerintetek?

Diáklány vagyok, 8. osztályba megyek, angolt tanulok és szeretnék mégegy nyelvet. Nyelvtanárt nem szeretnék, inkább netről tanulnék, a könyvek meg drágák, nincs saját pénzem, szüleimtől kérni meg hát nem is tudom... Vélemények? :S

2011. júl. 22. 16:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Semmi nem lehetetlen, de kontroll nélkül igen nagy elszántság és önkontroll kell, ami csak nagyon kevés emberben van meg!!!

Ha hallás utáni szövegértést szeretnél fejleszteni, akkor ezt ajánlanám:

[link]

itt bal oldalon 001-1100-ig mazsolázhatsz a rövid beszélgetések között, minden egyes listeninghez rövid quizkérdések vannak, utána visszahallgathatod úgy, hogy közben a leírt szöveget is nézheted... szerintem ez a legjobb ilyen oldal (és nem .com, hanem .org, ami általában megbízhatobb minőséget jelent - .edu-val együtt)

Ha egyes szavak kiejtésére vagy kíváncsi, akkor itt

[link]

beírod a szó kereséséhez, és általában többféle kiejtést is meghallgathatsz, anyanyelvi beszélőktől

online nyelvóráknak ezt javasolnám:

[link]

Persze nem egyszerű, mert angolul vannak az instrukciók is, de hamar rá lehet jönni, hol mit kell csinálni, általában jobb alsó sarokban a nyíllal lehet továbbmenni, ha pedig bárhol megakadsz, akár instrukciók nem világosak, akár vmi nyelvtani v nyelvhasználati dologban, írj nyugodtan privátot :D

Szívesen válaszolok a kérdéseidre - ha úgy döntesz, hogy belevágsz...

2011. júl. 22. 18:12
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2011. júl. 22. 18:15
 13/14 anonim ***** válasza:

Cáfolnám azt, hogy nem lehet egyedül otthon az internetről nyelvet tanulni. Két év alatt eljutottam középszintre japánból, teljesen egyedül.

Kérdező: írj magadtól szólistákat, legyen minimum 3-4 hely egyszerre, ahonnan tanulod a nyelvtant, olvass sokat hangosan (!), és a legfontosabb: ha már nagyjából tudsz valamit, még ha kezdő szinten is, próbálj meg beszélgetni másokkal! Hiszen egy nyelv mire való, ha nem beszélgetésre :) Ehhez kell egy kis bátorság, de a sikerélmény kárpótol. Ajánlom ezt: [link]

És az egy nagyon jó dolog, hogy 8.-os létedre nyelvet szeretnél tanulni, akár egyedül. Nem csak egy 8.-ostól szép dolog, bárkitől szép dolog. És ne hallgass azokra, akik szerint 'lehetetlen'! :)

2011. júl. 23. 23:36
 14/14 A kérdező kommentje:

Juj, nagyon szépen köszönöm utolsó! :)

Akkor mégsem lehetetlenség, hallelujah!

2011. júl. 24. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!