Jó módszer, ha netről tanulok valamilyen nyelvet, alapfokon? :S
Szerintetek?
Diáklány vagyok, 8. osztályba megyek, angolt tanulok és szeretnék mégegy nyelvet. Nyelvtanárt nem szeretnék, inkább netről tanulnék, a könyvek meg drágák, nincs saját pénzem, szüleimtől kérni meg hát nem is tudom... Vélemények? :S
Semmi nem lehetetlen, de kontroll nélkül igen nagy elszántság és önkontroll kell, ami csak nagyon kevés emberben van meg!!!
Ha hallás utáni szövegértést szeretnél fejleszteni, akkor ezt ajánlanám:
itt bal oldalon 001-1100-ig mazsolázhatsz a rövid beszélgetések között, minden egyes listeninghez rövid quizkérdések vannak, utána visszahallgathatod úgy, hogy közben a leírt szöveget is nézheted... szerintem ez a legjobb ilyen oldal (és nem .com, hanem .org, ami általában megbízhatobb minőséget jelent - .edu-val együtt)
Ha egyes szavak kiejtésére vagy kíváncsi, akkor itt
beírod a szó kereséséhez, és általában többféle kiejtést is meghallgathatsz, anyanyelvi beszélőktől
online nyelvóráknak ezt javasolnám:
Persze nem egyszerű, mert angolul vannak az instrukciók is, de hamar rá lehet jönni, hol mit kell csinálni, általában jobb alsó sarokban a nyíllal lehet továbbmenni, ha pedig bárhol megakadsz, akár instrukciók nem világosak, akár vmi nyelvtani v nyelvhasználati dologban, írj nyugodtan privátot :D
Szívesen válaszolok a kérdéseidre - ha úgy döntesz, hogy belevágsz...
Cáfolnám azt, hogy nem lehet egyedül otthon az internetről nyelvet tanulni. Két év alatt eljutottam középszintre japánból, teljesen egyedül.
Kérdező: írj magadtól szólistákat, legyen minimum 3-4 hely egyszerre, ahonnan tanulod a nyelvtant, olvass sokat hangosan (!), és a legfontosabb: ha már nagyjából tudsz valamit, még ha kezdő szinten is, próbálj meg beszélgetni másokkal! Hiszen egy nyelv mire való, ha nem beszélgetésre :) Ehhez kell egy kis bátorság, de a sikerélmény kárpótol. Ajánlom ezt: [link]
És az egy nagyon jó dolog, hogy 8.-os létedre nyelvet szeretnél tanulni, akár egyedül. Nem csak egy 8.-ostól szép dolog, bárkitől szép dolog. És ne hallgass azokra, akik szerint 'lehetetlen'! :)
Juj, nagyon szépen köszönöm utolsó! :)
Akkor mégsem lehetetlenség, hallelujah!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!