TELC angol B2 nyelvvizsgán mennyire díjazzák a szlenget?
Ügyesen el kell harapni. Ha mondjuk nem olyan erősen torzítod, hogy [gánö] lesz belőle, hanem mondjuk az o-t még ugyanúgy megnyújtod, mint az irodalmi going-ban ([gónö]), akkor már nem fognak megdorgálni azért, mert a t kimarad (merthogy a g-t meg eleve nem is kell ejteni, az csak az előtte lévő n-t teszi nazálissá).
De azért a be megfelelően ragozott alakját ne hagyd ki előle, ne sajnáld az I után azt az m-et. Mert az tényleg hiba.
Mindig? Azt azért nem hiszem. Az tök egyhangú lehet, ha tényleg mindegyiket így mondod...
Amúgy az a bizonyos "szleng", amit nem díjaznak, az nem itt kezdődik, teljesen normális hétköznapi beszélgetésben, ha nem mondod teljesen ki mindig, hogy "going to"/"want to"/"got to". Én is használtam ilyeneket, sőt, amerikai kiejtéssel(és gondolom szavakkal is) beszéltem, és elég jó lett a szóbelim, nem ettől függ, csak természetesen kell viselkedni, beszélgetni, mindegy, hogy amerikai vagy angliai kiejtéssel, viszont a kettőt ne keved nagyon(bár ez inkább írásra vonatkozik).
Viszont ha tudsz sok idiomot, azt tudom, hogy szeretik, olyanokat használhatsz.
Csak arra figyelj, hogy ne imitáld nekik a Ponyvaregényt, ne beszélj úgy, mint egy angol/amerikai gettónigger, csak úgy, mint egy normális, kultúrált ember.
Utolso elotti,
Ennyi erovel mar megtanulhatja, hozzaszokhat a helyes kiejtesekre is.
"TELC angol B2 nyelvvizsgán mennyire díjazzák a szlenget?"
Semennyire. A nyelvvizsgán azt a nyelvtudást kérik számon, ami használható, mármint üzletben, munkában, szolgáltatások igénybevételekor, oktatásban.
"pl. én a "going to" helyett mindig "gonna"-t mondok"
Ez kb. olyan jó szokás, mint a suksükölés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!