Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz nyelvvel kapcsolatban...

Orosz nyelvvel kapcsolatban lenne kérdésem: honnan tudom egyes igéknél, hogy melyik a folyamatos és melyik a befejezett szemléletű?

Figyelt kérdés
Vannak egyértelmű igék, de vannak, amelyikeknél nem tudom eldönteni. Hol tudok ennek utánanézni? És a kiejtést, hogy hol van a hangsúly pl ragozásnál, honnan tudom? Van valami oldal, ahol ezek fent vannak?
2011. júl. 4. 14:23
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Van egy titkos fegyver. Úgy hívják szótár.

Nem, nem a neten, hanem papíron. A netes szótárak nem jó szótárak. legalábbis oroszból még nem találtam olyat, ami valóban jól használható.

Egy jó szótárban minden ige a párjával szerepel, jelölve van a hangsúly és van ragozási táblázat is, amiből ki lehet következtetni az esetleges hangsúlyváltozásokat.

De szerintem nagyon nehéz tök egyedül megtanulni egy nyelvet. Főleg ha teljesen kezdő vagy. Praktikus, ha van valaki, aki segít.

2011. júl. 4. 15:15
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Van otthon szótáram, de a munkahelyen van néha 1-2 órám, mikor ráérnék tanulni, és itt nem vehetem elő a szótárat. Azért keresek neten valamit, ami segít a tanulásban ez alatt az idő alatt.

2011. júl. 5. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!