Telc középfokú nyelvvizsgánál hogy van ez a %-os ponthatár?
Én tavaly vizsgáztam és akkor úgy volt, hogy össz átlagban meg kellett lennie a 60%-nak mind az írásbelin, mind a szóbelin.
De feladatonként is minimum 40%-ot kellett elérni.
A minap viszont valaki nekem teljes meggyőződéssel mondta, vagyis inkább nekem esett és leordibált, hogy én azt rosszul tudom. Mert azóta változott és megkérdezte, neki azt mondták, hogy feladatonként is minimum 60%-ot kell elérni.
Ez igaz?
Most olvasom a Telc honlapján a vizsgaszabályzatot. Ez 2010 április 20-ai. Mivel nincs fent frissebb, megítélésem szerint ezt kell hatályosnak tekinteni.
Itt viszont az én értelmezésem szerint azt írják, hogy feladatonként (készségenként) legalább 40%-os teljesítményt kell elérni és vizsgarészenként (szóbeli/írásbeli) minimum 60-at.
[link] (8. oldal lap alja.)
Feketén fehéren le van írva. Létezik, hogy mást kérnének, mint ami a hivatalos vizsgaszabályzatban közzé van téve?
írásbeli/szóbeli min. 60-60%
+ a feladatcsoportonkénti min. 40% alapján számolnak.
jól tudtad, és nyilván így is számolnak, ha azt írták ki a honlapukra! :)
Köszi. Szerintem is. Kinyomtatom a szabályzatot és holnap megmutatom az illetőnek.
Én is jobban hiszek annak, ami le van írva, mint hogy valaki valahol valakitől valamikor valamit hallott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!