Egy nyár alatt mennyire tudnám fejleszteni az angol tudásomat?
Figyelt kérdés
Jelenleg alapszinten beszélek(?) angolul, ez annyit tesz hogy néztem már alapfokú nyelvvizsgás feladatsorokat és ha megcsinálnám, átmennék rajta. Ha az utcán leszólít egy külföldi és útbaigazítást kér, megértem mit mond és válaszolni is tudok neki. A legnagyobb gondom azzal van hogy elég rossz a kiejtésem (11 évig tanultam előtte németet és elég németesen ejtem a szavakat) és hogy sok nyelvtant nem ismerek még vagy keverem hogy melyiket mikor kell használni. A nyár végére meg kellene tanulnom olyan szinten angolul hogy folyékonyan tudjak társalogni bármiről (nem részletezem most hogy miért kell). Durván van még 2,5 hónapom. Tanulok napi szinten 2 órát és elkezdtem külön tanárhoz is járni akinél a beszédcentrikus oktatás van előtérben. Próbálom fejleszteni a szókincsemet szavakkal és idómákkal is. Folyamatosan veszek ki a könyvtárból angol nyelvű újságot vagy könyvet és ha pl. takarítok, közben angol nyelvű műsorokat nézek a tévében. A kérdésem az lenne hogy ennyi készüléssel elérhetem a kívánt célt ilyen rövid időn belül? Vagy egyáltalán milyen szintig juthatok el?2011. jún. 16. 22:18
1/2 anonim válasza:
ez csak a kepessegeiden mulik, de ha mondjuk egy anyanyelvissel beszelgetnel akkor az hatekonyabb lenne.
2/2 anonim válasza:
Valóban függ a képességedtől.
DE nagyon fontos, hogy mennyire veszed komolyan!
El kell dönteted, hogy számodra fontos, hogy megtanuld a nyelvet, s láss hozzá. Csak rajtad múlik.
Nézz filmeket angolul magyar felirattal, hidd el sokat segít a kiejtésed, illetve a szókincsed fejlesztésében.
Nyelvtant valószínűleg a tanár segítségével tudod fejleszteni, egyedül az nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!