Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Középszintű angol szóbeli...

Középszintű angol szóbeli érettségi?

Figyelt kérdés

Sok mindenkitől hallom, hogy tételeket dolgoznak ki a szóbeli érettségire. Én is megnéztem a neten a témaköröket, de szerintem nagyon tág, fogalmam sincs, hogy kellene hozzákezdeni a kidolgozásukhoz... Meg igazából azt sem tudom, hogy a vizsga melyik részére kell kidolgozni... A képre?

Valaki le tudná írni, hogy zajlik egy ilyen érettségi? Melyik rész mennyi időt vesz igénybe, hol kérdezgetnek, hol kell magunktól beszélni, ilyesmi...

A feladatok pontosan mik? Van egy szituáció, egy kép és a 3. mi?

Előre is köszönöm!

2011. jún. 15. 17:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
kihúzol egy borítékot és azon van valami téma, nekem pl. a magyar iskolarendszer volt, aztán a háztartásról még vmi, ha jól emlékszem, van 1 párbeszéd a tanárral és egy képleírás, nekem pl. a piac és a bevásárlóközpontok közötti különbségekről, előnyökről/hátrányokról kellett beszélnem, amúgy rövid és laza szóbeli érettségi és jófejek ilyenkor ;) sok sikert
2011. jún. 15. 17:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk úgy van,hogy bemész,rögtön belevágtok.Húzol egy borítékot.Először a mi tanárunk kérdez 3 bevezető kérdést,mivel jöttél,stb.Utána jön az első rész,ahol 3 témakörből kérdez. Ide érdemes megtanulni egy palacsinta receptjét például,egy színházi művet,kedven könyv történetét. Utána kapsz több képet (nálunk),melyek egy adott témához csatlakoznak,azt kell kifejtened,esetleg kérdez még a tanár.Aztán kapsz egy szituációt,azt itt értelmezed olyan 1 percen belül,és eljátsszátok. Ez maximum 15 perc,részeket ti osztjátok be.

Sok sikert hozzá,én is jövőhéten megyek! :)

2011. jún. 15. 17:43
 3/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm! :) Nektek is sok sikert!

Még annyit szeretnék, hogy amikor az elején kihúzom a 3 témát, olyankor mi van rajta a papíron? Mert ugye fent vannak a neten a témakörök úgy, hogy 9 főcím és azon belül az altémák. Tehát ha húzok, akkor 3 különböző témakörből egy-egy alcím van rajta vagy 3 azonos témából egy-egy alcím vagy 3 különböző főcím?

Huh ez most így lehet zavaros, így értem:

témakör pl Életmód (ezen belül egészséges életmód, betegségek, ételek, napirend), Az iskola (iskolám bemutatása, kedvenc tantárgyak, stb)

Te/ti dolgoztok ki tételeket?

2011. jún. 15. 18:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Te csak egy számot húzol ki,tehát nem tudod,h miket kaptál,hanem majd tanár kérdez. Ő adja oda a képet és a szituációt is.Én nem dolgozom ki,csak amiket írtam,h megnézem egy könyv,vagy film történetét,mert ilyeneket kérdezhetnek.
2011. jún. 15. 18:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2011. jún. 15. 19:16
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvből nem nagyon érdemes készülni, vagy megtanultad az évek során, vagy nem. De ha készülni akarsz, akkor mindegyik témakörhöz szedjél össze egy kis szókincset. Pl. ha megkérdezik, milyen a lakás, akkor tudjad a helyiségek meg a bútorok nevét.
2011. jún. 15. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!