Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent ez a pár angol szó...

Mit jelent ez a pár angol szó magyarul: wanna, gonna, gotta?

Figyelt kérdés

Mikor és kik használják (angolok vagy amerikaiak)? Vannak még hasonlók?

köszi

2009. márc. 19. 18:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
66%
a gonna az going to..a többit nem tudom..de remélem megírja valaki mert engem is érdekelne:D
2009. márc. 19. 18:16
 2/15 A kérdező kommentje:
Légyszi írjatok hozzá 1-1 példamondatot is mind2 nyelven.. :) KÖSZI!!!
2009. márc. 19. 18:22
 3/15 anonim ***** válasza:
93%

[link]

Példákkal, magyarázattal. Angolul.

2009. márc. 19. 18:39
 4/15 anonim ***** válasza:
6%

Bocsika de a gonna azt jeleni, hogy akarna és kb annyi köze van a going to hoz mint Gizikének a gőzekéhez!

És általában amiban használják, de gb-ben is előferdül:)

2009. márc. 19. 19:04
 5/15 anonim ***** válasza:
76%
miért a going to szted mit jelent? te okos...
2009. márc. 19. 19:24
 6/15 anonim ***** válasza:
93%

a wanna az "want to" és úgy tudom hogy az amerikaiak inkább használják. pl: I wanna show you that picture. = I want to show you that picture.

a gonna az going to és az előző néhány hozzászóló vitáival ellentétben ez a jövő időben BIZTOSAN bekövetkező cselekvést jelenti.

pl:

I'm going to turn on the light. - Fel fogom kapcsolni a lámpát./már biztos, hogy megteszem, mert már elindultam:)/ = I'm gonna turn on the light.

a gotta-t nem tudom :D

2009. márc. 19. 19:48
 7/15 anonim válasza:
81%
A gotta tudtommal a 'got to', vagyis kell vmit csinálni.. Pl: I gotta (got to) go my own way - A saját utamat kell járnom.
2009. márc. 19. 20:11
 8/15 anonim ***** válasza:
24%
Gyerekek, ne találgassatok, olvassátok el a BBC-s linkemet! Abban egy angol nyelvű BBC-s fazon elmondja, hogy mi van, nem kell feltalálni a spanyol viaszt!
2009. márc. 20. 00:08
 9/15 anonim válasza:
86%
Jó de ha vki eleve nem tud angolul, annak mégiscsak könnyebb ha magyarul magyarázzák el. Egyébként meg az összeset jól írták le.
2009. márc. 21. 18:14
 10/15 anonim válasza:
45%

elmondom hogy a gotta = have got to :)

I gotta go - I have got to go - ami annyit tesz, hogy mennem kell

2010. jan. 19. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!