Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német középszintű szóbeli....

Német középszintű szóbeli. Mire számítsak? Milyen feladatok vannak?

Figyelt kérdés
Sajnos tanárom nem mond semmit, ezért itt kell megkérdeznem. Van bemelegítő beszélgetés? Ha igen, mik? És utána milyen feladatok vannak?
2011. jún. 3. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:
2011. jún. 3. 20:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de én inkább személyes tapasztalatokat várok :)
2011. jún. 3. 21:46
 3/9 anonim ***** válasza:

1. Egy kis bemelegítő beszélgetés (hogy vagy, mit csináltál tegnap, stb.) Ez nem számítható bele a végső értékelésbe.

2. Irányított beszélgetés: adott témáról önállóan beszélni (ez a tételhúzós rész).

3. Szituáció: szerepjáték megadott szempontok alapján, a tanár az egyik, a vizsgázó a másik szereplő (pl boltban eladó-vásárló stb.)

4. Képleírás

Az egész max 15 perc lehet.

Érdekes egy tanárod van, ha ezt nem mondta el neked.

Egyébként az Oktatási Hivatal honlapján részletesen fennvan minden.

2011. jún. 4. 02:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Képleírás ?? O.o annak mi a menete ? pl.: van egy ember egy képen és jellemezni kell hogy "wie sieht aus"?
2011. jún. 4. 11:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Pontosan. Persze ez kismillió féle lehet. Ilyenkor bele lehet szőni személyes tapasztalatokat is, azt szeretni szokták, mert szinesebbé teszi a feleletet. (Pl: a képen látható fiú farmert visel. Én nem annyira szeretem a farmert, inkább bermudát hordok melegben. Stb)
2011. jún. 4. 20:05
 6/9 A kérdező kommentje:
Érdekes, eddig egyik feladatban sem volt képleírás, amit csináltam...most hogy is van ez? Eddig az volt, hogy egy szituációs feladat és egy önálló témakifejtés, mondjuk nyelvtanulás fontossága. Képleírásról eddig szó sem volt
2011. jún. 4. 20:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát nekem elhiheted, ezzel foglalkozom. A középszintü szóbeli ebből a 4 etapból áll.
2011. jún. 4. 20:23
 8/9 anonim ***** válasza:
nekünk sem lesz képleírás....ez nem tom máshol miért van..:O
2011. jún. 12. 22:25
 9/9 A kérdező kommentje:
na közben leérettségiztem németből :) hibátlan szóbelim lett, és nem volt képleírás...
2011. jún. 22. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!