Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy ejtik/mondják angolul a...

Hogy ejtik/mondják angolul a @ jelet?

Figyelt kérdés
E-mail címeket kéne egyeztessek egy partnerrel, de rájöttem, hogy a magyarul "kukacnak" nevezett kis jelet nem tudom hogy elmondani... meg a kötőjelet is, ha tudjátok! Köszi!
2009. márc. 16. 14:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
@: at (kimondva: et)
2009. márc. 16. 14:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
a kötőjelet, úgy tudom, hogy ugyanúgy mondják mint a mínuszt, tehát ejtve májnösz
2009. márc. 16. 14:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2009. márc. 16. 15:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Kis kiegészítés.

Két olyan jel van, amit ET-nek ejtünk.

Az egyik a latin ÉS, azaz ET jel: &. Bár helyes ejtése ET, sokszor mondják a saját nyelvükön is az emberek, tehát angolul AND-nak, magyarul ÉS-nek.

A másik a magyar -nál -nél illetve -kor, vagy -on -en -ön ragoknak felel meg, angolul AT.

Például a határidőnaplóban bejegyzés: Meet Sandra at 11 o'clock az lehet így is: meet Sandra @ 11.

Az emilcímekben az At onnan ered, hogy kezdetben csak céges emilek voltak. Formája NÉV "AT" CÉGNÉV, és azt jelenti, hogy az adott cégnél vagy. Azaz johnsmith @ biotech.com tulajdonképpen a Biotech-nél dolgozó John Smith, és mivel a cég címe biotech.com, ezért emberünk címében is ez lesz.

Nyilván az ingyenes emilcímekkel ez a jelentés megszűnik, hiszen senki se gondolja, hogy johnsmith @ gmail.com esetén emberünk a gmail-nak dolgozna.

Én mindig azon tipródom, hogy miért a kétbetűs szavainkat rövidítjük egy betűre... ;)

2009. márc. 16. 15:35
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

kötőjel : hyphen (dash) /hájpen/

kukac: at /et/

2009. márc. 16. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!