ECl középfokú nyelvvizsgám van. Fel tudok készülni áprilisig a felsőfokúra? Mennyivel nehezebb?
Én szeptemberben megyek felsőfokozni origóra (a középfokom ugyan itt 9. év végén meglett, most 10.-es vagyok)és úgy tervezem hogy a nyáron fogok felkészülni rá. Habár 9. óta kitűnő vagyok belőle angol spec.-en és bízom magamban h sikerül:)Azt mondják h kemény...
De sztem ha lelkiismeretesen tanulsz,akkor sikerülhet:)
Szorgalom kérdése, de felkészülni fel lehet.
Egyrészt a nyelvtani hibákat ki kell csiszolni, beszéd közben felsőfokon azokat már nemigen nézik el, B2-n még csak-csak. Melléknevek ragozását is helyesen kell használni.
A Hörtext általában akcentussal van, ennek a fejlesztésének az érdekében nézzél sok német adót a TV-ben.
A többi innentől kezdve pedig csak szókincsfejlesztes, a C1-es témakörök azért kicsit már nehezebbek, de ha erős B2-es alapjaid vannak, akkor pláne könnyű lesz megcsinálni. Nézz meg minden témakört ahhoz gyűjtsél ki szóanyagot, és kész.
Kis szorgalom és simán meglesz! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!