Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő kell egy német...

Mennyi idő kell egy német középfokúhoz, úgy, hogy semmi német ismeretem sincs?

Figyelt kérdés
Nyomnám neki a tanulást, mennyi idő?
2009. márc. 15. 18:53
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez nagyon sokban függ attól hogy mennyi érzéked, füledvan a nyelvhez.

Èn kijöttem némtországba és itt élek, egy évig intenzív napi 4 órás tanfolyamra jártam és kb másfél év mire letudtam volna középfokuzni.

2009. márc. 15. 19:19
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem jó nyelvérzékem van, s 4 év a középiskolában, úgy hogy 3-4 -ben még külön tanfolyamra is jártam elég volt. Vizsga elött fogadtam még egy magántanárt (2 hónapra heti 2x), vele nagyon sok tesztet, fordítást tehát már vizsgajellegü dolgokat gyakorultunk.

Persze nemcsak nyelvérzék, életkor kérdése is. Fiatalon még jobban megy, föleg közép- és föiskolás korban!!!

2009. márc. 15. 20:16
 3/9 A kérdező kommentje:
Értem. Egy nyár alatt mennyire lehet megtanulni németül? Lehet mennék ki németbe is..
2009. márc. 15. 21:08
 4/9 anonim ***** válasza:
én középiskolában 1 éve tanulom...voltam kint németbe nyáron 1 hónapos intenzívre..azóta már nagyjából minden témából tudok valamilyen szinten valamit ...a középfokúig kell még 1 pár év nekem is...és szerintem neked is....deha jó érzéked van hozzá, hamar, kevés idő alatt sok mindent megtanúlhatsz.
2009. márc. 15. 21:26
 5/9 anonim ***** válasza:
nekem elég jó a nyelvérzékem, 3 év tanulás (gimi + másfél óra különtanár) + 1 év és felső :)
2009. márc. 15. 23:53
 6/9 anonim ***** válasza:
nekem jó nyelvérzékem van, gimiben 2,5 év +nyáron egy tanfolyam és megvolt, igaz nem német, hanem spanyol középfok
2009. márc. 16. 16:08
 7/9 A kérdező kommentje:
alap fok mennyi idő?
2009. márc. 16. 21:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia! Mint tanárnak az a meglátásom, hogy 1-2 év alatt egy alapfokú letehetö Természetesen függ attól, hogy mennyi idöt szánsz rá, mennyire vagy fogékony a nyelvek iránt. Ha van már más nyelvismereted, ez is elönyt jelenthet!
2009. márc. 17. 14:45
 9/9 anonim ***** válasza:
na egy alapfoknak marha sok értelme van manapság...
2009. márc. 17. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!