Hogy lehet megtanulni megérteni a németek hadarását?
Ha elkezdesz nézni egy filmet németül, akkor egy idő után valahogy "rááll" a hallásod. Eleinte csak egy- egy szót értesz majd meg, aztán egyre többet és többet, és a végén meg már azon kapod magad, hogy "hoppá, ezt e mondatot értettem!" :)
Szerintem úgy fejlődik legjobban a hallás utáni értésed, ha egyből német hanggal, felirat nélkül nézed a filmet. (Végül is nyelvvizsgán is csak hangot hallasz.)
Hidd el, csak idő kérdése. Eleinte nagyon fog zavarni, hogy semmit nem értesz, de idővel bele lehet jönni! :)
én nem javasolnám a filmeket. Az egyrészt élőbeszéd, másrészt ott ténylag hadarnak időnként.
Első körben az nagy falat. A feliratos dolgot meg főleg felejtsd el, mert a németet szöveghelyesen fordítani nagyon nehéz, a legtöbbször nem is sikerül, még a rendes fordítóknak sem.
Hírműsorok. A bemondókat külön képzik, hogy rendesen érthetően beszéljenek és jellemzően nem adnak túl bonyorult szöveget a szájukba. Ha már egyhíradó megy rendesen, akkor érdemese egy komolyabb filmbe belevágni.
Egyébként a németnek is van egy csomó élő tájszólása, olyanok, hogy egymást sem mindíg értik meg. pl. a bajort rendszeresen feliratozzák a német tévében is. mondjuk azt könnyű megismerni, mert teljesen érthetetlen és nagyon furcsán dallamos. ami csak simán érthetetlen de nem dallamos, az meg a szász. :)
Nemcsak a németek hadarásáról van szó, bármely nyelvet tanulod egy idő után meg kell tanulnod az élőbeszédet, ami egyáltalán nem az amit a nyelvtanfolyamokon hallgatsz.
Tévé, filmek, a legjobb kimenni egy fél/egy évre.
Nem hadarásról van szó, sem német, sem angol, olasz, spanyol....stb..nyelven, hanem a normál élő beszédről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!