Holland vagy orosz nyelvet érdemes tanulni? Esetleg melyiket előbb?
Holland nyelv most igen "felkapott" a munkaadók körében, az orosz pedig egy "igen nagy szelete a világpiacnak."
A véleményem: mivel angolul is, németül is beszélsz, ezért a holland nem igazán lesz nehéz.
Én az orosznak feküdnék neki :) (Illetve már nem kell, mert beszélem :p)
16 éve tanulsz németül? Ez egy kicsit sem jelenti azt hogy beszéled is a nyelvet. Ha nem beszéld mind az angolt mind a németet felsöfokon , úgy hogy igazábol rendesen tudd beszélni, használni, gondolkodni vele, addig ha nincs szükséged más nyelvre inkább ezt a kettöt tanuld meg.
Elöttem szólónak igaza van, a holland munakeröpiac elég nagy, de az orosz piac meg egymagában óriási.
Még egy jó választás az új latin nyelvek, pl olasz spanyol.
Német tagozatos voltam általános iskolában, majd gimnáziumban is, jelenleg germanisztika szakos hallgató vagyok, német szakiránnyal. Nem okoz gondot a németül való gondolkodás.
Az angol ismereteimet igyekszem bővíteni,de feleannyira nem kedves számomra,mint a német.
Azt szeretném tudni, minorban mit érdemes felvenni,oroszt avagy hollandot.
Szia! Én beszélek oroszul, és szerintem tényleg megéri, mert nagyon keresett. Gimnáziumban is minden nyáron dolgoztam vele tolmácsként, és ott is emberhiány volt orosz terén. Egyetem mellé is találtam oroszos munkát, csak nincs rá időm. Ugyan nem tudom, hogy a hollandnak milyen a piaca, de azt tudom, hogy az oroszé nagyon jó.
Egyébként hogy mennyire nehéz, az csak tőled függ. :) Én vért izzadtam, amíg nem tudtam álmomból felkelve is ragozni, de utána már sokkal könnyebb, és nagyon meg is szerettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!