Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy fordítod? Mennyibe...

Hogy fordítod? Mennyibe kerül egy ilyen kabát? az ilyen szóra ezt ismerem: such és like this csak nem tudom mikor melyiket kell használni?

Figyelt kérdés
2011. máj. 13. 18:33
 1/6 anonim ***** válasza:
how much is a coat like this
2011. máj. 13. 18:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Én a such-ot használnám, de ha konkrétan rámutatsz h ez a kabát mennyibe kerül akkor this.
2011. máj. 13. 18:53
 3/6 Vree ***** válasza:

A "such" az kicsit udvariatlanabb, úgyhogy inkább "How much does a coat like this cost?" vagy "How much is a coat like this?"

Használhatod még a similar-t (egy hasonló kabát) ha extra szépen akarsz beszélni, "How much does a similar coat cost?"

Egyébként úgy is mondhatod hogy mennyit kell fizetned "How much do you have to pay..." ha akarod, hogy teljesen körüljárjuk a kérdést. :)

Amúgy a such-csal sincs semmi baj, "How much does such a coat cost?" de mondom, ez egy árnyalattal informálisabb, nehogy azt hoggye az eladó hogy az "ilyen kabát"tal lefitymálod az árut. :)

2011. máj. 13. 18:55
 4/6 Vree ***** válasza:

Még valami eszembe jutott: úgy is mondhatod hogy "such as this" (egy olyan kabát, mint ez)

"How much does a coat such as this cost?"

Így talán még jobb.

2011. máj. 13. 18:59
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm Vree.
2011. máj. 14. 14:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Még írhatok ilyen like this-es vagy suchos mondatokat? segítesz melyik mondatban mit kell használni? még nem 100%osan értem, hogy mikor melyiket kell.
2011. máj. 14. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!