Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet lenne érdemes...

Milyen nyelvet lenne érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Arra kérnék mindenkit, h ne azért mondja pl., hogy ne németet, mert az ellenszenves nyelv neki. Tényleg az érdekelne, hogy melyik nyelvvel leet jobban érvényesülni. Jelenleg a Francia, német és spanyol közt vacillálok... köszi
2011. máj. 5. 08:26
 1/10 anonim ***** válasza:
A mai világban az angol alap. Az megvan? Ha igen, körülbelül ebben a sorrendben, amít írtál. "Európa nyelve" a francia. Talán a spanyolt érdemesebb, mint a németet, már csak azért is, mert ritkább.
2011. máj. 5. 08:29
 2/10 anonim ***** válasza:
Ezt annyira imádom, "Európa nyelve a francia", ne haragudjatok, sok helyen olvasok hasonló kijelentéseket:" Európai unió hivatalos nyelve a francia", igen meg a német és a magyar is, fogalomzavarral él sok ember. A német semmivel sem jelentéktelenebb,mint a francia, sőt elvileg sok ember tanul németül, gyakorlatilag szerintem kevesebben tudnak, mint franciául, mert a franciát általában szeretik és tovább is tanulják, míg a németet a többség utálja,és itt Magyarországon valamit Közép-Európában nem csak én vélem úgy, hanem nálam sokkal okosabb emberek, hogy a német a legfontosabb az angol után. Hiába tud szinte minden német angolul, szívesebben alkalmaznak olyanokat, akik németül is tudnak, valamint a németek szinte piedesztára emelik azokat, akik beszélik a nyelvüket, annak ellenére, hogy nem németek, és ez nem véletlen....Eljössz ide Németországba akárcsak mosogatni is, nem fognak felvenni némettudás nélkül az biztos, viszont elmész a britekhez, elég ha el tudod mutogatni és már alkalmaznak ilyen kétkezi munkákra, vagyis most már utilapot kapunk, mert meg akarják tiltani, hogy a friss uniós állampolgárok ott dolgozhassanak, hisz sajnos az ország már Európa "szeméttelepe" lett. Spanyolt nagyon sokan beszélik, de igazából nem tartom egy hasznos nyelvnek,kivéve ha az USA-ban, vagy Spanyolországban szeretnél dolgozni, esetleg spanyoltanárként vagy fordítóként, az egy plusz nyelv, de hogy hol tudod ezen kívül hasznosítani....
2011. máj. 5. 10:36
 3/10 anonim ***** válasza:
2. vagyok, még annyit, hogy Európa nyelve az angol, aztán az összes többi, amik közül kiemelkedik a német és a francia, kb ebben a sorrendben. Franciák nagyon önérzetes hazaszerető emberek, nem igazán szeretnek nagyon nyelveket tanulni, ahogy az oroszok sem, a francia talán ebből a szempontból jó, de kevesebb francia cégnél tudsz szerencsét próbálni, mint németnél, ha az országban maradsz.
2011. máj. 5. 10:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Amúgy a francia azt leszámítva, hogy egyik legjelentősebb eus ország, nem azért kiemelkedő, mert olyan sok helyen tudnád alkalmazni, nem a rengeteg francia cég miatt, hanem valahogy még mindig benne van az emberek tudatában, hogy nagyon régen olyan szerepet töltött be,mint most az angol, de ez már nincs így, bár egy hasznos nyelv, de kár ebbe az illúzióba ringatni magunkat. Ennyi erővel latinul is tanuljon meg mindenki, mert régen ez volt a szép nyelv. Ennek ellenére én azt mondom, ezt a 3nyelvet akár mind megtanulhatod, európai nyelveket igen könnyű tanulni.
2011. máj. 5. 10:42
 5/10 anonim ***** válasza:
bocsánat, nem szép, hanem hivatalos.:D Elnézést, hogy több rövidebb üzenet formájában küldöm el, de a gépem nagyon fagy, és nem küld el hosszabb szöveget. Majd szólj, hogy döntöttél.:)
2011. máj. 5. 10:43
 6/10 A kérdező kommentje:

No úgy látom megoszlanak a vélemények :) Angol persze megvan, és folyamatban a fejlesztése is, csak szeretnék egy 2. nyelvet. Olasszal kezdtem, de aztán leesett, hogy semmire nem tudom használni, hacsak nem ott fogok dolgozni.

amúgy ennek a cikknek a hatására merült fel bennem a kérdés:

[link]

2011. máj. 5. 13:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Én angolul beszélek felsőfokon és franciául is felsőfokon és (mondjuk ismerősök által) egy vadásztató cégnek vagyok az egyik tolmácsa és fordítója. Elsősorban magyar-francia, de spanyol nyelvterületekkel is foglalkozó cég ez ezért már spanyolul is elkezdtem 3 éve tanulni. Egyébként 5 éve vagyok a cégnél és például volt olyan, hogy Afrikába küldtek ki tolmácsnak és ott ezt a 2 nyelvet teljes mértékben hasznosnak találtam VISZONT sok csak spanyol nyelven tudó vadászatra jövő emberke is van ami megköveteli, hogy velük is tudjak az anyanyelvükön beszélni, mert leginkább minden ember és a cég is megköveteli tőlem azt, hogy népszerűbbek legyenek ezért a vendég és a cég is azt várja el, hogy spanyolul is tudjak. De volt már olyan hogy Fehéroroszországban voltam vaddisznóhajtáson és ott nem sokat tudtam kezdeni az angollal és a franciával sem (persze nem a vendégeknél, hanem az ottani orosz vadásztatóknál meg egyéb emberkéknél) szóval ez sokmindentől függ. Én nekem szerencsém van, hogy eleve ismerem a cég fejét (keresztanyukám férje, aki francia, övé maga a cég). Ha például azt nézzük, hogy a környező országokban és itthon is sokkal több a német anyavállalat mint például francia akkor a német. De ha tudsz ugye angolul és Amerika, Anglia,Franciaország, Ausztrália,Kanada,Afrika vagy akár Dél-Amerika részei felé tendálsz akkor biztos, hogy a németnél mindkét nyelv hasznosabb, sőt én mostmár spanyolul is tudok, most tettem le középfokú nyelvviszgát belőle, ezzel a 3 nyelvvel meg a jó kommunikációs képességekkel én jól tudok ezeken a területeken érvényesülni. De mivel esetemben vadásztatócégről beszélünk, így ugye valamilyen szintű szaknyelvtudásra is szükség van. Nagyon sok mindentől függ, hogy milyet kezdj el tanulni angol mellé. Van akinek szerencséje lesz a tanult nyelvekkel (főleg ha eleve ezzel akarsz foglalkozni majd) de ha például orvosira akarsz menni, akkor a latint ajánlanám. Van aki meg megtanul 2 nyelvet perfektre és pont egy olyan céghez kerülne ahol mondjuk németül kell tudni akkor szívás.

Remélem segítettem :)

2011. máj. 15. 16:26
 8/10 anonim ***** válasza:
De az is egy szempont hogyha olyan nyelven tudsz amilyenen nem sokan, akkor keresett munkaerő is lehetsz. Például én már többször voltam ugye Oroszország különböző részein és való igaz, amit ebben a cikkben is írnak, hogy az oroszok nem nagyon tanulnak más nyelveken, ott ahol én voltam ott is inkább németül tudtak, én meg tudok 3 nyelven de németül szinte semmit, úgyhogy a jó öreg mutogatós technika vált be, de még az sem annyira mert nem voltak valami segítőkészek.
2011. máj. 15. 16:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

De egyébként még a portugál is hasznos olyan területen ahol én dolgozom, bár az majdnem megegyező a spanyollal, mert Dél-Amerika részein általában mindkét nyelven beszélnek, de még némely részeken tudnak elejtve franciául is. No meg persze angolul.

2011. máj. 15. 16:40
 10/10 anonim ***** válasza:

De ez a cikk is hasznos, itt például azt írják, hogy inkább francia mint spanyol, mert mostanság a spanyol divat lett.

[link]

2011. máj. 15. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!