Úgyértem, érettséginél, felvételinél nem ér semmit. Esetleg diplomához elég az alap? Munkánál nem hinném hogy lenne olyan hogy a munkáltató csak alapfokút ír elő követelményként...
2011. ápr. 25. 22:03
1/9 anonim válasza:
Diplomához nem elég az alap.
2011. ápr. 25. 22:11
2/9 A kérdező kommentje:
Akkor viszont még kevésbé értem, mire jó az alapfok...
2011. ápr. 25. 22:21
3/9 anonim válasza:
Arra, hogy az általános iskolás gyerekek a középiskolai felvételijük előtt csináljanak valamit, ami vizsgadrukkot okoz náluk, így szokják az érzést. Másra nem jó, esetleg még a szülőknek arra, hogy mondhassák: az ő gyereküknek már van nyelvvizsgája. Az idegennyelvi központoknak pedig ez is bevétel.
2011. ápr. 25. 22:24
4/9 A kérdező kommentje:
Hát ez elég érdekes.. Az pedig méginkább, hogy egy csomó felnőtt ismerősöm van akik az alapfokújukat "lobogtatják"...
2011. ápr. 25. 22:31
5/9 A kérdező kommentje:
Ja és köszönöm a válaszokat!
2011. ápr. 25. 22:31
6/9 anonim válasza:
Azt ugyan lobogtathatják, ki is röhögném őket telibe. Alapfok annyiból áll, hogy be tudsz kb mutatkozni, meg ilyen alapszint alatti dolgok. Ilyen I have dog szintű dolgok. Nagyon régen még elég volt bizonyos diplomákhoz (meg ne kérdezd hova, de elég volt), aztán biztos van olyan retardált, aki veri a mellét, mekkora király, hogy van olyanja. Annyit ér, hogy 20 rugót kidobtál az ablakon.
2011. ápr. 25. 22:52
7/9 anonim válasza:
Ne húzzuk le az alapfokú nyelvvizsgát! Én az angol felső után kezdtem el olaszt és németet munka mellett és 30 évesen tanulni. Lassan ment a dolog és 1 év kellett ahhoz, hogy legyen egy biztos tudásbázisom. (1.800 szó nyelvenként + alapnyelvtan) Elmentem egy-egy alapfokú nyelvvizsgára és hihetetlen lendületet és sikerélményt adott + hivatalos okmányt hogy ténylegesen beszélem ezeket a nyelveket.
Bár alapfokról beszélünk a cégemnél fizetésemeléshez vezetett (pedig nem köztisztviselő vagyok) és nemzetközi színre léphettem ki.
Szóval mire jó az alapfok? Sikerélmény és egy visszacsatolás hogy jó úton vagy a középfokú nyelvvizsga felé.
2011. ápr. 25. 23:03
8/9 anonim válasza:
én úgy tudom hogy még mindig van pár szak ahol elég egy alapfokú nyelvvizsga. de amúgy gyakorlatban nem ér semmit,szerintem még egy országban sem tudna pár napig boldogulni valaki egy alapfokú papírral,persze több mint a semmi..:)
2011. ápr. 26. 09:22
9/9 anonim válasza:
akik azt írják hogy semmire nem jó az alap fokú nyelv vizsga azok még alap fokon se tudnak.
ki mész külföldre akkor már el tudsz bőven boldogulni és sok mindent meg értesz!
nem kell középfokú nyelv tudás!
az alap nem csak pár szót jelent több mint 1 ezer szó.
de ha már tudsz alap szinten könnyen meg lehet a közép szint is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!