Ha EMELT szinten érettségizek angolból az idén, kapok FELSŐFOKÚ angol nyelvvizsgát automatikusan?
"12. Kéttannyelvű gimnáziumba jártam és az angol emelt szintűm 59% lett, ezért nem kaptam meg a felsőfokú nyelvvizsgát. A kérdésem az lenne, ha újra érettségizem emelt szinten angol nyelvből, elérem a 60%-ot, akkor megkapom a felsőfokú nyelvvizsgát angolból?
Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet egyértelműen meghatározza, hogy a vizsgázó érettségi bizonyítványa minősül nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű okiratnak. Tehát abban az esetben, ha Ön már megszerezte az érettségi bizonyítványát, és egy későbbi vizsgaidőszakban legalább 60 százalékos eredménnyel teljesíti emelt szinten az idegen nyelvi érettségi vizsgát, a két "vizsgaeredményét" nem vonhatja össze, és nem kaphat felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítványt. (Az "új" érettségi vizsga eredményéről egy tanúsítványt állítanak a ki a vizsgázó számára, az "új" érettségi vizsga eredményét nem vezetik be a vizsgázó már meglévő érettségi bizonyítványába.) Amennyiben ennek a vizsgának minden vizsgarészét sikeresen teljesíti és legalább 60 százalékos eredményt ér el, a vizsgáról kiállított tanúsítványa középfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű okiratnak fog minősülni."
Nekem már megvan az előrehozott KÖZÉPSZINTŰ angol érettségim. Most fogok tenni EMELTSZINTŰ angol érettségit és ha sikerül, akkor kapok angol FELSŐFOKÚ nyelvvizsgát?
Vagy mit jelent ez pontosan; ki tudja?
Köszönöm!!! Fontos!!!
Vagyis középfokút!
Meg gondolj bele, az emelt szintű érettségi nem nehéz!!
Felsőfokúhoz viszont már több kell azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!