Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehet hogy 8 éve tanulom...

Hogy lehet hogy 8 éve tanulom a németet de ha nézem a német RTL-t, nem értek SEMMIT?

Figyelt kérdés
gimibe elsős vagyok. általánosba 7 évig tanultam a németet gimi is tanulom az angol mellett. az angolt csak idén kezdtem a nulláról de már jobban tudom mint a németet. és ha nézem a német RTL csatornát SEMMIT NEM ÉRTEK! hogy lehet ez? :O meg olyan gyorsan beszélnek hogy nem is lehet érteni...
2011. ápr. 20. 20:49
 1/6 anonim ***** válasza:
teljesen más anyanyelvi szinten tanulni,hallgatni valamit,mint az iskolában.
2011. ápr. 20. 20:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Megszokás kérdése az egész. Itthon évtizedekig tanulhatsz angolt, még akkor sem biztos, hogy ha kimész Angliába, mindent megértesz majd. Csak hallgasd, egyre jobb lesz.

Irigyellek, hogy van lehetőséged nézni. :)

2011. ápr. 20. 20:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt azért nem hiszem el, hogy semmit sem értesz, különösen a bemondókat. Általánosban kezdtem németül tanulni, és 3-4 év után már elég sok mindent értettem a német adásokból. Viszont már középfokú nyelvvizsgám volt, amikor kikerültem Németországba. Na, ott én sem sokat értettem abból, ahogyan egyesek beszéltek...
2011. ápr. 20. 21:06
 4/6 anonim válasza:

Üdv a klubban, én 10 éve tanulok németet, és amíg tavaly el nem mentem egy 10 napos cserekapcsolatra, egy büdös mukkot nem tudtam mondani az órák alatt sem, érteni is alig értettem.

most itt tanulok kint, és hihetetlen hogy fél év alatt mennyit javult a németem.szerintem abból, ahogy otthon tanulják, főleg amilyen kiejtése van néhány tanárnak..

a magyarországi osztályom német tanára például szerintem életében nem hallott még német embert beszélni..

amúgy sokat segít, ha nézed a tévét, még akkor is ha te magad nem érted.

az agyad megérti, csak lassabban fogja fel!

nézd csak!

sok sikert!

2011. ápr. 21. 14:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Az úgy lehet, hogy még kevéset találkoztál a némettel hangzó formában. Még sokat kell hallgatnod, mielőtt megérted.
2011. ápr. 21. 15:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Érdemes először a tankönyvekhez adott hanganyagot hallgatni. Pl. amikor a szöveget is látod és németül felolvassa német anyanyelvű.
2011. ápr. 21. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!