Hogy mondják azt németül, hogy mi a f*sz? What the fuck-olják, vagy van ennek egy német változata is?
a f@sz az a Schwanz (szó szerint farok)
a német nincs a toppon káromkodásban (mondjuk az angol sem, azok is csak fuckolni tudnak)
a WTF leginkább a "Was zum Teufel...?" (mi az ördög?)
Na igen erről el lehetne egy kicsikét vitatkozni, mert nem így van ahogy azt sokak gondolják. Angolba én se vagyok toppon a káromkodásokból, de németből igen. Anyanyelvem a német és egy jó pár káromkodási forma van a németbe, nem pedig csak a scheiße meg a schwanz ill. a stecher. Ha most így egy számot kellene mondanom akkor a németbe feleannyi káromkodás van mint a magyarba, tehát aránylag itt is sok. A német káromkodásra az jellemző, hogy "nemek szerint" káromkodnak. Tehát pl. a Dorfmatraze (büdös k**va) ha kimondod egy nő előtt vagy fejbelő egy puskával, vagy kikaparja a szemedet, de egy férfi semmit se csinálna még akkor is ha azt mondanád hogy Du bist Dorfmateraze. :)
Érdekes szerintem (főleg nekem), bár mondjuk 2.-os korom óta beszélem teljesen jól a magyart, de voltak még pár bénáskodásaim amit németül játszottam el :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!