Aki már relatíve magas szinten beszélt egy nyelvet, de
utána hosszabb ideig nem foglalkozott vele, mennyire
felejtette el?
Figyelt kérdés
Kisbabával vagyok itthon és rengeteget parázok azon, hogy a nagy nehezen és sok anyagi áldozat árán megszerzett nyelvtudásomból semmi sem marad. Főleg az aktív nyelvtudás elvesztésétől félek, mert most nincs kivel beszélni, kommunikálni. Sajnos amúgy sem tudok olyan intenzíven foglalkozni a nyelvekkel, mint a baba előtt, mert az idő és az anyagiak is szűkösebbek. Mik a tapasztalatok, mennyit felejt az ember? Hogyan lehetne valahogy mégis szinten tartani?
2009. márc. 2. 22:06
1/6 anonim válasza:
Sajna ha nem használod felejtesz belőle. Próbálj olyan anyanyelvű levelezőtársakat, barátokat, barátnőket szerezni a neten, amelyik nyelvet szeretnéd gyakorolni. Ha esetleg ez az angol, akkor tudok egy oldalt ajánlani: www.ebaby.com
. Ha van kedved velem is beszélgethetsz neten angolul.
2009. márc. 2. 22:15
2/6 anonim válasza:
Néha hallgass egy kis ideig nyelv kazetátt.HA kell lapozd át a nyelvkönyvet. De nem hiszem hogy nagyon elfelejtenéd.HA jól ismered egyébként azt a nyelvet,de most nem beszéled az nem baj.Hidd el nem fogod elfelejteni.
2009. márc. 2. 22:25
3/6 anonim válasza:
A tv-vel fenn tudod tartani, sőt bővíteni tudod a passzív szókincsedet. Ez nagyon rövid gyakorlás után átfordítható aktív szókinccsé. Tehát egy darabig ugyan mindent megértessz, de még nehezedre esik beszélni, de egy hét alatt ez megváltozik, ha újra beszélhetsz is.
2009. márc. 2. 23:00
4/6 anonim válasza:
Én nagyon sokat felejtettem, pedig folyékonyan beszéltem a nyelvet, sőt a műszaki nyelvet is megtanultam fél év alatt. Két évig nem tudtam használni és rengeteget kopott sajnos.
2009. márc. 2. 23:00
5/6 anonim válasza:
Sajnos felejt belole mindenki. En a magyarral vagyok hasonloan mert nincs kivel hasznaljam mar. Szerintem szemely valogatja ki mennyit felejt de sok eves kimaradas biztos hogy sok felejteshez vezet. En azt csinalom hogy Interneten keresek felveteleket, anyagokat es igy megy a szint tartas. Szerencsesek vagyunk mert elodeinknek nem volt a multimedia elonyukre.
2009. márc. 3. 03:01
6/6 anonim válasza:
Szerintem használd az internetet. Rengeteg gyakorló feladat van rajta, ami hasznos bárkinek. Hallgass zenéket, nézd meg a szövegüket, fordítsd le.. Olvass, nyomtass meséket és akár olvasd fel a babádnak estimeseként, az neki is szuper lesz (persze 4-5 évesen :))
Már korábban írták, hogy keress levelezőpartnert, szerintem is jó ötlet, vannak idegen nyelvű fórumok, ahol babáról is lehet beszélgetni vagy bármiről, ami érdekel. Nézz filmeket, tv-t, ami megoldható.. szókincs fejlesztésre és megértés gyakorlására nagyon jó feladat. de ami nagyon jó szerintem az az, ha megpróbálsz azon a nyelven gondolkodni.. Vagyis beszélgess magaddal :) meg a kisbabáddal :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!