Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit gondoltok, az olasztudás...

Mit gondoltok, az olasztudás mennyire segíti a franciát?

Figyelt kérdés
mindkettő újlatin nyelv, tehát könnyebb, mint mondjuk angol vagy német után nem?
2011. ápr. 14. 18:31
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Egy ideig könnyebb. Aztán állandóan zavarni a rengeteg hasonlóság, és sosem érted, hogy egyik hasonló nyelvben jó, az miért nem jó a másikban is. Szóval kiegyenlítődik idővel.
2011. ápr. 14. 18:42
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
Egyébként én tizenvalahány éve tanulok angolul, belekezdtem az olaszba nem rég, és rengeteg így is az ismerős szó.
2011. ápr. 14. 18:43
 3/7 A kérdező kommentje:
de mondjuk azért spanyollal sokkal inkább keverném, nem?
2011. ápr. 14. 18:44
 4/7 anonim ***** válasza:
54%
Ezt én nem tudhatom.
2011. ápr. 14. 19:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 60-70% hasonlóság van a szókincsben, tehát kb. ennyivel rövidül a szavak magolásának ideje.

A nyelvtan is legalább ennyire hasonlít.

De a spanyol egyébként közelebb van a franciához, és bizonyos szempontból az angol is.

Keverni szerintem nem lehet őket, csak akkor, ha mindkettővel egyszerre foglalkozol minden rendszer nélkül, és rossz a nyelvérzéked, valamint rossz a kiejtésed. Jó kiejtéssel nem fogod keverni, mert nagyon máshogy hangzanak.

A "keverés" a gyakorlatban nem létezik, ha valaki okosan tanul. Ha pl. valaki fél órája franciát tanul, akkor beállítódott a franciára, és nem az olasz fog az eszébe jutni. Ha 5 percenként váltogat a két nyelv között, akkor keverni fogja, ahogyan akik a francia-olasz határon laktak, régen természetesen keveréknyelveket beszéltek.

2011. ápr. 15. 00:55
 6/7 anonim ***** válasza:

"A "keverés" a gyakorlatban nem létezik, ha valaki okosan tanul."

- Akkor erről a barátnőmet is világosítsd fel, aki a francia órákon rendszeresen olaszos fordulatokkal mosolyogtatta meg a tanárt. Nem hinném, hogy öt perccel előtte éppen olaszt használt volna.

Ezt a keveréses problémát olyan emebrtől is hallottam, aki tudományos szinten foglalkozik a második nyelv elsajátításával.

2011. ápr. 15. 08:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem tagadom, hogy előfordulhat keveredés, de általában túldimenzionálják a jelentőségét.
2011. ápr. 17. 02:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!