Diplomához vagy érettségihez tényleg 2 nyelvvizsga kell?
Angolt(2) és németet(11 év) tanulok. Az angol kapásból jobban megy, és két év iskolai tanulás után jóval többet tudok, min németből 11 év után. Abból meg se tudok értelmesen szólalni.
Szóval nem elég egy felsőfokú angolból?
Nekem 2 db gazdasági szaknyelvvizsga kellett a diplomához vagy az egyiket ki lehetett váltani egy felsőfokú nyelvvizsgával.
Tegyük azért hozzá, hogy én külgazdasági szakra jártam. Szóval nem mindenhol, de előfordul.
Vannak szakok, ahol szakmai vizsgát kérnek, van ahol elfogadják a sima általános nyelvvizsgát is.
Érdemes célirányosan megnézned, a választott szakodon mi a követelmény és a szerint készülni. ezt a felvi oldalán megteheted.
Érettségihez nem kell nyelvvizsga, és nem is váltja ki a nyelvi érettségit, ezt valaki rosszul írta előttem... ez 2004 vagy 2005-ben megszűnt, azóta van közép és emelt szint. ha az emelt érettségid 60% felett sikerül, kapsz egy középfokú nyelvvizsgát igazoló papírt és a pluszpontot. De semmi mást.
Nekem 2 szakmai középfokú kell a diplomámhoz (turizmus), de ismerek olyat, akinek csak 1 sima középfokú (tanító). ezt szakja válogatja. Gazdaságin általában kell a szakmai, bölcsészen meg az általános is elég.
Célszerű szakmait tenni már középiskolában, ha az kell majd a diplomához és szükséged van a pluszpontokra, mert egy nyelvvizsga 20-30E körül van, és a szakmai is ugyanúgy elfogadtatható általánosnak, de fordítva nem.
Spórolhatsz magadnak ha előbb ébredsz és megcsinálod időben.
www.nyak.hu
Akkor oda nem kell szakmai nyv, elég 1 sima, komplex általános nyelvvizsga (B2 komplex, azaz C) vagy egy azzal egyenértékű papír (pl. emelt nyelvi érettségi)
www.nyak.hu --> itt megtalálod az összes akkreditált nyelvvizsgát, bármelyiket leteheted, bármelyiket összevonhatod bármelyikkel ha úgy adódik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!