Középfokú szóbeli nyelvvizsgánál mennyit számít a nyelvhelyesség?
De melyik a jobb verzió, ha lassan, szaggatottan, de helyesen beszélek, mert agyalok a szórenden és a ragozáson, vagy ha gördülékenyen, de hibásan?
Tudom egyébként a szórendet is és a ragozást is, de szóban valahogy nem megy...1 hét alatt meg nem hinném, hogy összejön, ha 7 év alatt nem ment.
Köszönöm a válaszod egyébként!
Köszönöm a választ!
TELC-re megyek szombaton.
Nekem a tanárom azt mondta egyszer, inkább beszéljek össze-vissza és mondjak sok dolgot, ami csak eszembe jut, mint hogy agyaljak és dadogjak és alig mondjak valamit.
Ha látják, hogy tudsz beszélni, meg tudod értetni magad, érted a visszakérdést, tudsz rá reagálni, látszik, hogy nem betanult monológot mondasz, hanem tényleg azt, ami jön, akkor nincs gond.
Pontozzák a kiejtést, a hangsúlyozást, a szókincset, a megfelelőséget és még nagyon sok minden mást is. Szóval nem kell parázni! :) Ne légy görcsös, az a lényeg :)
Szóbeli nyelvvizsgán (főleg alap és középfokon) az a lényeg, hogy ki tudd fejezni magad és meg tudd értetni magad, valamint a feltett kérdéseket értelmezni tudd. A ragozás, a mondatöszetétel csak másodlagos. Én alapnyelvtannal és stabil szókincs birtokában mentem nyelvvizsgázni. Én is hallottam a nyelvtani hibáimat (és még millió lehetett, amit nem) és mégis meglett az alap és a közép is angolból, olaszból.
A nyelvhelyesség felsőfokon már keményebb és jobban előtérbe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!