Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lomb Kató módszere jó a...

Lomb Kató módszere jó a nyelvtanuláshoz?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 10. 19:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

mármint melyik módszere? így hirtelen most egyre emlékszem, pl. olvasásnál nem szótárazott, hanem a szövegkörnyezetből vette ki a jelentést, és csak azokat a szavakat jegyezte meg, írta fel, amelyik többször is előfordult.

de bármilyen módszer is az, a lényeg, hogy neked feküdjön, nincs egyetlen megközelítés, ami mindenkinek eredményes. de mindenképp próbáld ki, mert tudott valamit a nőci, az biztos.

2011. ápr. 10. 20:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Melyik módszerére gondolsz éppen?
2011. ápr. 10. 20:47
 3/6 A kérdező kommentje:

Arra, hogy nem szótárazott és elkezdett olvasni a tanulandó nyelven, az sem számított, hogy nem érti az adott szöveget.

Én is csak egy módszert ismerek, nem tudom volt-e több is.:))

2011. ápr. 10. 20:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok, ez nekem bejött egyébként, egy ideje oroszul kezdtem így tanulni. hihetetlen sok infó jön be egyszerre és ne is próbáld rögtön feldolgozni. kell egy kis alaptudás nyilván, de aztán akár újságcikkeket is olvashatsz az adott nyelven (én könyvet még nem mertem). a lényeg, hogy mindig olyasmit olvass, ami érdekel, amiről szeretnél többet tudni vagy amit ismersz. pl. én a kedvenc orosz színészeimről olvastam pletykahíreket, meg velük interjúkat, mert ennek a nyelvezete is nagyrészt köznapi. én is csak a fontos szavakat írtam fel.

az a fura dolog fog történni, hogy csinálod ezt mondjuk egy hónapig és szenvedsz mint a kutya, mert a nagy részét nem érted, igaz egyre többet. de egyszercsak az agyad kezdi behozni az információ feldolgozását és ugrásszerűen meg fog nőni a szövegértésed, olyan mint egy kisebb csoda, tényleg. de nagyon intenzíven kell csinálni, minden nap, belemerülni, "magadra dönteni" az infókat. mondjuk ez a módszer a passzív nyelvtudást segíti, de már az is valami.

2011. ápr. 10. 22:02
 5/6 A kérdező kommentje:

Hát ezt ki fogom próbálni.:))

Köszi szépen.

2011. ápr. 10. 22:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia, így ennyi év távlatából megkérdeném: mire jutottál végül?
2021. aug. 20. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!