Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 4 nyelvet lehet bírni?

4 nyelvet lehet bírni?

Figyelt kérdés

olaszos iskolába járok, általánosban németül tanultam, de itt nem tudom folytatni, csak a spanyolt, viszont a németet tudom jövőre folytatni heti 2 órás szakköri szinten középfokú nyelvvizsgára felkészítésként, és várhatóan angolul is el fogok kezdeni, mert ugye az muszáj.

szívem szerint csak hármat (német, olasz, spanyol) akarnék, de ugyebár kell az angol.

2011. ápr. 6. 19:49
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

A spanyol meg az olasz hasonlít, mint ahogy az angol és a német is, mert rokon nyelvek, így némiképp egyszrübb. Ráadásul minden egyes újabb nyelvet könnyebben tanul az ember, mert már van egy vagy több kész nyelvtani rendszer a fejében, megtanulta a megfelelö tanulási technikàt.

Én több nyelvet tanultam eddig, 4et beszélek komoly szinten.

Viszont vigyázz, mert az azonos nyelvcsaládba tartozó nyelveket könnyü keverni!

Jó tanulást!:)

2011. ápr. 6. 20:00
 2/4 anonim válasza:
52%
Nyugodtan lehet sztem, én 5 nyelven tom beszélni. Bár néha összekeverem szavakat
2011. ápr. 7. 17:23
 3/4 anonim válasza:
52%
Nem tökéletesen, de azért tudok kifejezni magam.
2011. ápr. 7. 17:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Próbáld meg, és csak akkor változtass, ha nem megy! Ezt csak te érezheted igazán.
2011. ápr. 7. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!