Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez tényleg így van? Mit...

Ez tényleg így van? Mit gondoltok? L/14

Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy ha valaki sokáig hallgat idegen nyelvet akkor meg is tanulja anélkül hogy le kéne ülnie egy szótár mellé és rengeteget gyakorolnia. Ez tényleg így van? Ha igen akk kb mennyi ideig kell hallgatni azt a nyelvet hogy pl egy egyszerűbb könyvben eligazodjak?
2011. ápr. 3. 20:28
 1/2 anonim ***** válasza:
57%

Így van, ez a papagáj módszer, a te korodban még fogékony vagy rá, én is ezzel tanultam a szókincsem nagyrészét.

De a nyelvtudás oylan, hogy ha nem gyakorlod nem használod akkor nem marad meg, szép lassan elfelejted.

A módszer lényege kezdetben az hogy mondod magyarul hallod angolul és fordítva.

Amíg fiatal vagy bármiylen szintre eljuthatsz vele, de ahogy öregszel úgy lesz egyre nehezebb a tanulás.

A Napi gyakorlás nagyon fontos!

Én ajánlom ezt a csókát, eléggé inspiráló és érdekesek a leckéi.

http://www.youtube.com/results?search_query=Mr+Duncan&aq=f

2011. ápr. 3. 20:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Persze, baba korodban is így tanultál magyarul, nem szótárral.

De nem csak hallgatni kell, aktívan hallgatni, visszaismételni, illetve kommunikálni (kérdezni, válaszolni), használni.

A hagyományos nyelvtanulás mellett is sokat segít, ha hallgatod az idegeny nyelvet (pl. filmeket nézel), javítja a kiejtésedet is.

2011. ápr. 4. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!