Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire hasznos spanyolt...

Mennyire hasznos spanyolt tanulni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 2. 13:42
 1/4 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
80%

Mostanában egyre divatosabb, egyre többen beszélik. Amikor én elkezdtem, akkor még előfordult hogy nem indult tanfolyam, mert nem jött össze annyi jelentkező, most meg már van olyan nyelviskola, amelynek külön spanyol szekciója van.

Barátnőmék Angliában élnek, ott a gyerekek iskolájában második nyelvként a spanyolt tanítják.

Amúgy meg Spanyolországon kívül az USA déli részétől lefelé majdnem minden országban hivatalos nyelv.

Utána pedig a többi latin nyelv tanulása könnyebben megy.

2011. ápr. 2. 13:52
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Félig-meddig a világnyelvek egyike a spanyol nyelv.
2011. ápr. 2. 14:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, hol laksz. Ha Dél-Amerikába akarsz költözni, de nem Brazíliába, akkor elég hasznos. Ha Európában szándékozol élni, akkor nem túl hasznos.

Európában 1. az angol, 2. a német, 3. a francia és orosz. A spanyol csak ezek után jön, és messze kevesebb lehetőség van benne, mint a felsoroltakban. Harmadik idegen nyelvnek, hobbyként, jó.

Az, hogy mennyire divatos, nem sokat mond a hasznosságáról.

2011. ápr. 10. 23:15
 4/4 anonim ***** válasza:

14:42

Most akkor világnyelv vagy csak félig-meddig az?

Szerintem az a világnyelv, aminek az ismerete az egész világon hasznos. Ellenkező esetben csak regionális nyelvről vagy egy ország nyelvéről beszélünk. Ma egy világnyelv van, az angol. Regionális nyelvek mondjuk a német, spanyol, orosz vagy francia.

2011. ápr. 10. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!