A "software" és a "hardware" szavaknak van többes számuk?
Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy mind a software, mind a hardware olyan angol szavak, mint az information, tehát nem megszámlálható, vagy legalább is úgy használják. Ez így kicsit furcsa lehet, de bár a Google talál ilyet, én még szakoldalakon nem láttam a softwares vagy hardwares többes számú szavakat. Vagy mégis lenne többesz számuk ezekenek?2011. ápr. 2. 08:59
2/2 anonim válasza:
Helyesen használva nincs, a magyarban viszont főleg a szoftver esetében elterjedt. Mivel a szoftver a számítógép egyik része, a rajta tárolt programok összessége, így nem sok értelme van, de szokták a program szinonimájaként használni. Angolul még nem láttam többes számban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!