Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez reális, vagy felejtsem el?...

Ez reális, vagy felejtsem el? Nyelvvizsgáról lenne szó.

Figyelt kérdés

Tehát, jelenleg elég kezdő szinten állok angolból, az alapfokú nyelvvizsgát sem biztos, hogy le tudnám tenni. (nem is tervezem, mert ezt nem kérik sehol, másrészt felesleges pénzkidobás, majd ha rendesen tudom, akkor elmegyek egy középfokúra).

A kérdésem az lenne, hogy ha a nyári szünetben (kb. 2,5 hónap) elmennék egy nyelvtanfolyamra, vagy valamilyen angol nyelvvizsga előkészítő oktatásra, akkor sikerülhetne a középfokú nyelvvizsga a nyár végén, vagy ne is álmodjak róla? Esetleg az reális, hogy 2,5 hónap alatt ekkora szintet haladjak a nyelvben, ha csak erre koncentrálok, rengeteget tanulok és plusz munkát végzek?

2011. márc. 31. 19:52
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is csak bíztatni tudlak!

És adnék még néhány tanácsot!

Írtad, hogy az angol óták mellett dolgoznál. Úgy érted, hogy otthon tanulnál, vagy a tanfolyam árába be akarsz szállni? Mert ha dolgozni akarsz, akkor szerintem is az a legjobb, ha külföldön próbálsz meg munkát keresni. Ott biztos jól megtanulsz beszélni.

Ha úgy értetted a dolgot, hogy otthon folytatod a munkát és még a tanfolyam után is szorgalmas leszel, akkor pedig csinálj magadnak kis Angliát otthon. Vegyen körül az angol. Filmek, újság, könyv, internet,feliratok a szobában, ahogy a többiek is írták. Próbáld meg a szabadidődet is az angollal tölteni. Először biztos nagyon nehéz és fárasztó lesz, úgy érzed, begolyózol az angoltól, de ez a jó! Képzeld csak el: angolul álmodsz!?

2-3 hét elteltével beleszokik a szervezeted a strapába, az angolba.

Lehet kapni/kölcsönözni olyan könyveket, amik könnyített olvasmányok. Ezek azért jók, mert megerőltetés nélkül tudod olvasni,ha megfelelő szintet választasz, ezért szórakoztatóak.

Én feltétlen ajánlanám a tanárt, tanfolyamot is, mert ha sorstársakkal vagy és állandó kontroll alatt, akkor nincs időd elveszteni a lelkesedésed.

Persze akármilyen felkészültség sem garantálhatja, hogy nem csúszol-e el pár százalékon. De nem szabad, hogy ez bárkinek is kedvét vegye.(Legfeljebb csak a pénztárcája tartalmát.)Fogjuk azt a pár százalékot a véletlenre, a szerencsére!!!

2011. ápr. 12. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!