Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez reális, vagy felejtsem el?...

Ez reális, vagy felejtsem el? Nyelvvizsgáról lenne szó.

Figyelt kérdés

Tehát, jelenleg elég kezdő szinten állok angolból, az alapfokú nyelvvizsgát sem biztos, hogy le tudnám tenni. (nem is tervezem, mert ezt nem kérik sehol, másrészt felesleges pénzkidobás, majd ha rendesen tudom, akkor elmegyek egy középfokúra).

A kérdésem az lenne, hogy ha a nyári szünetben (kb. 2,5 hónap) elmennék egy nyelvtanfolyamra, vagy valamilyen angol nyelvvizsga előkészítő oktatásra, akkor sikerülhetne a középfokú nyelvvizsga a nyár végén, vagy ne is álmodjak róla? Esetleg az reális, hogy 2,5 hónap alatt ekkora szintet haladjak a nyelvben, ha csak erre koncentrálok, rengeteget tanulok és plusz munkát végzek?

2011. márc. 31. 19:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%
5 évig tanultam angolt, és sikerült letenni különóra nélkül a Cambridge felsőfokút. 2,5 hónap alatt, mondjuk heti 3 vagy 4 órában, úgy, hogy tényleg készülsz is az órákra rendesen, szerintem simán leteszed.
2011. márc. 31. 20:41
 12/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a biztatást, én meg a beszéddel állok hadilábon, szóval marad a nyelvtan :)
2011. márc. 31. 20:43
 13/21 anonim ***** válasza:
76%

A beszéddel sem biztos ám, h hadilábon állsz.. Amikor én vizsgáztam (magántanárral tanultam), nem sokat kommunikáltunk, csak a vége felé, egész meglepődtem milyen jól nyomom :) A vizsgán is jól ment :)

Az alapozó tanfolyamhoz egy alapfok körüli tudás kell, ahol kb 3-4 igeidőt már ismersz, használni is tudsz. Tudsz magadról kb 10 mondatot mondani, és azért ismersz még szavakat innen.onnan :)

A tanfolyam szépen beleráz a dologba és majd visszajön minden, ami eddig ott rejtőzködött a kisagyadban :)

Na hajrá!

2011. márc. 31. 20:50
 14/21 A kérdező kommentje:
Igeidőkből már tudom az összeset (szerencsére használni is tudom), ha tényleg csak ennyi kell az alaphoz, akkor az nem lesz gond. Viszont mi az órákon szoktunk beszélgetni és volt alkalmam tapasztalni, hogy a beszéd nagyon nem megy, főleg a szavak hiánya miatt. :(
2011. márc. 31. 20:53
 15/21 anonim ***** válasza:
szerintem a legjobb, ha elmész egy nyelviskolába (ahol mondjuk tervezed a tanfolyamot nyáron). ezeken a helyeken általában ingyenesen csinálnak szintfelmérőt - jobb helyeken írásbelit és szóbelit is - még mielőtt beiratkoznál és szaktanár állapítja meg, hogy most épp milyen szinten vagy, és adott esetben abban is tud segíteni, hogy mennyi időre, illetve milyen intenzitású tanfolyamra van szükséged. hajrá!
2011. márc. 31. 23:12
 16/21 anonim válasza:
simán meg tudod csinálni!:) ne aggódj.
2011. ápr. 1. 16:09
 17/21 anonim válasza:

Szerintem is reális...

...de azt javaslom, nyárig se pihenj :) Kezdj el angol nyelvű filmeket nézni (felirattal), próbálj meg lefordítani angol honlapokat, ismerkedj meg az élő nyelvvel! Később, ha már jobban megy a nyelv, megkérheted az ismerőseidet, hogy beszélgessetek angolul, vagy kereshetsz egy olyan levelezőtársat, akivel ezen a nyelven leveleztek.

Ha ezeket rendszeresen csinálod, hosszabb távon többet is érsz vele, mint egy nyelvtanfolyammal, mert ez a későbbiekben is segít szinten tartani a nyelvet.

2011. ápr. 2. 00:36
 18/21 anonim ***** válasza:
Szerintem menni fog, de kezdd el már most, olvass, nézz filmeket sokat, és próbálj inkább angliába menni nyelvtanfolyamra, az lenne a legjobb. Egyébként simán meg lehet csinálni, én a kisujjamat se mozdítottam az angol felsőfokomért, a középfok meg lópikula, bármikor megcsinálod. Akinek meg ehhez 12 év kell meg intenzív tanulás, hát... azt nagyon sajnálom!:D
2011. ápr. 2. 12:04
 19/21 A kérdező kommentje:

hát köszönöm mindenkinek a biztatást....egyébként pár hete elkezdtem angol szinkronnal és magyar felirattal nézni a filmeket és tapasztaltam, hogy sokat számítanak :)

az angol nyelvű könyvekkel is próbálkoztam, de azok valahogy nem mentek annyira :(

2011. ápr. 3. 16:48
 20/21 anonim ***** válasza:

Aki azt mondta, hogy 12. éve tanulja az angolt, és nem sikerülne még neki se a középfokú, annak...:

ez azért van, mert téged csak tanítottak, de nem tanultál!

Ezért ne demotiválj másokat! :)

2011. ápr. 11. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!