Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ECL nyelvvizsga. Ez most mit...

ECL nyelvvizsga. Ez most mit jelent?

Figyelt kérdés
Ha én szerzek egy ECL B2 nyelvvizsgát ezt belföldön és nemzetközileg is elismerik?
2011. márc. 28. 19:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, ha x % fölött teljesítesz.. Talán 80% körül? Ebben nem vagyok biztos :)

Nemzetközi bizit ad a TELC, ECL, Goethe, ÖSD, Euro is, Cambridge.... tehát minden egynyelvű akkreditált vizsga :)

2011. márc. 29. 15:55
 2/5 A kérdező kommentje:
És akkor ez a felsőfokú felvételibe is beleszámít plusz pontként ugyanúgy?
2011. márc. 30. 14:00
 3/5 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Felvételihez mindenképp megkapod a pluszpontot a vizsgáért, ha csak 60%, ha 99% akkor is :)

(3 éve érettségiztem, akkor 35 pontot ért egy középfokú nyelvvizsga, azóta nem követem a pontokat :))

De fontos, hogy C legyen, azaz komlex (írásbeli /B/ és szóbeli /A/ együtt) Mindegy, hogy egyben teszed le, vagy részletekben, a lényeg, hogy meglegyen. Ha egyben teszed le akkor 1 bizonyítványt kapsz és kaphatsz nemzetközit, ha külön-külön vizsgázol, akkor 2 keményfedeles bizit kapsz.

A diplomához is elfogadják az ECL-t, ha általános vizsgát követel meg a szakod. ha szakmait, akkor nem, akkor szakmait kell tenni, nézz ennek utána, mert akkor feleslegesen vizsgázol most ECL-ből.

A szakmait elfogadják általános helyett is, fordítva nem.

2011. márc. 30. 14:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Mindenképp megcsinálnám, mert ingyenes pályázat indul 240 órás nyelvtanfolyamra, aminek a végén ECL B2-es vizsgát tehetek. Itt a B2, akkor nem komplex vizsgát jelent?
2011. márc. 30. 14:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor mindenképpen csináld meg! :)

A1-A2-B1 - alapfok

B2 - középfok

C1 - felsőfok

C2 - ez már anyanyelvi szint

A rész a szóbelit jelöli

B rész az írábelit

C A és B együtt, azaz komplex, de ezeken nem nagyon mondogatják hozzá. :)

Továbbtanulásnál, diplomához csak komplexet fogadnak el, de erről már írtam :)

Gondolom a vizsga teljes, szóval csináld meg és akkor nyertél 22.000 Ft-ot, mert annyi egy ECL vizsga :)

2011. márc. 30. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!