Az angol szóbeli érettségi minden is iskolában egyforma, vagy változtathatnak rajta?
Természetesen nem az elvárásokon, hanem pl a számonkérés módján?
Nektek milyen volt?
Nekem beszélni kell magamról az elején, szerintetek azt is beleszámítják már? Mert hallottam olyat ahol nem.
Aztán lesz egy párbeszéd, ahol még azt is megmondják mit kell válaszolnom (csak persze nekem kell megfogalmazni), és utána a tételek amikhez kapok egy képet és úgy kell beszélni. Nekem ez gyanúsan egyszerűnek tűnik, de lehet, hogy én értettem félre?
Először feltesznek pár kérdést, hogy érzed magad, kit fogsz felhívni a vizsga után, ettél e vmit stb, de ez nem számít bele, csak bemelegítő kérdések. Utána kezdődik a valódi vizsga. Feltesznek egy a megadott témákkal kapcsolatos kérdést pl van e hobbyd, sportolsz e vmit, ki a kedvenc családtagod ilyesmi. Aztán a vita vagy társalgás rész: általában itt tanácsot kell adnod/kérned illetve segítséget. Nálam egy gyógyszertárba kellett bemennem és segítséget kérnem, mert beteg vagyok, de nem megyek orvoshoz.
És végül képleírás: itt gyakorlatilag mindig ugyanolyan képek vannak és el kell vonatkoztatni a képtől. PL az egyik képen egy sízőt látsz, a másikon meg egy fiatal párt a tengerparton. Itt elmondhatod, hogy melyiket preferálod és miért, vagy hogy még nem síeltél , de mennyire szeretnél stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!