Milyen nyelvvizsgát tegyek? (középszint)
Légyszíves olyat mondjatok, amit könnyű letenni! Főleg az írásbeli!
Másodjára ugrottam neki az ORIGO-snak, és baromi nehéz, baromi szivatós, másodszorra sem lett meg! Én szerintem az ORIGO-nál nem normálisak (szövegfordításban svájci alagutak tűzvédelmi berendezéseinek üzemeltetését kérték).
Szóval nektek mi a véleményetek, ha nem ORIGO-sat akarok tenni, akkor melyikkel lenne érdemes próbálkoznom?
Sok embertől különféléket hallottam, ECL, TELC, PANNON....ki egyiket, ki másikat szidja....melyiket érné meg szerintetek megpróbálnom? Ami viszonylag könnyű....
Köszi
És a pannon vs ecl összehasonlításról mit gondoltok?
Néhány vizsgahelyen van lehetőség próbanyelvvizsgára. (pl. néha a BME szervez ilyet, ~3000 Ft-ért.)
Egyébként pedig oldj meg egy-két szintfelmérőt, illetve keress meg egy vizsgáztató nyelvtanárt, és méresd fel a tudásod, mert ezek szerint te magad nem vagy tisztában vele, hogy tudsz-e annyit, amennyi a nyelvvizsgához szükséges. Mi pedig hogy lennénk tisztában vele?
Én a BME-sről hallottam azt, hogy könnyű, és hogy viszonylag az életszerű nyelvhasználatra próbálnak koncentrálni. De én még nem próbáltam, csak a tesóm. Mondjuk akadt már dolgom velük, bár csak szóbeli (nem rendes nyelvvizsga, csak egy csereszervezet nyelvi beugrója), ott igazán nem voltak szőrösszívűek.
Itt vannak minta feladatsorok
Én féltem, hogy nem lesz angol közép C típusom a diplomámhoz, így ugyan abban a hónapban bejelentkeztem TELC, ORIGO, és PANNON nyelvvizsgára is.
Mind sikerült és a legkönnyebb (és legdrágább) a TELC volt. A TELC 98%-kal, a PANNON 86%-kal, még az ORIGO 70% szóbeli + 62% írásbeli résszel sikerült. Szerintem az eredmények tükrözik is a különbséget. A felsőfokot bepróbáltam a PANNON-nál, amiből a szóbeli meglett.
Én a PANNON-t vagy a TELC-et választanám a helyedben. A TELC-nél inkább a szókincs a fontos, a PANNON nyelvtanban keményebb egy kicsit.
20:16 vagyok.
De, igen, elolvastam.
Te nem tudod, hogy melyik nyelvvizsga számodra a legmegfelelőbb, tehát mérd fel a próbanyelvvizsgán, abból kiderül. A nyelvvizsgáztató tanárnak is van rutinja, általában több nyelvvizsgát is ismer, és ha felmér, ő talán könnyebben tud segíteni abban, hogy eldöntsd, milyet tegyél.
Én a BME-t ismerem, a német szokott szivatós lenni néha, de mivel nem írtad le, hogy milyen nyelvről van szó (csak sejthető, hogy német, mert mi másért kérdeztek volna svájci alagutat), ezért ez csak egy infó.
A TELC állítólag könnyebb, mint a BME, de őszintén szólva a nyelvvizsgák is mások és mások, van, akinek ez fekszik jobban, van, akinek az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!