Hogyan kell használni a Passive Voice időt?
Az első dolog,hogy az nem igeidő ;) Azonkívül részletes, és hosszú ahhoz, hogy csak így leírjuk. Nekem van egy könyvem, amiben csak a magyarázat 4-5 A4-es oldal...
Nincs valami könyved, amiben benne van?
Könyveket tudok ajánlani belőle, és abban az összes angol nyelvtan megvan, tehát később, akár nyelvvizsgán is hasznát veheted. Az a baj, hogy nem elég csak úgy leírni. Ha most nagyjából leírnám 1-2 példamondattal, az szerintem kevés, mert be is kell gyakorolni.
Első
Ház nézd, a passzív nyelvtana:
be + past particle. Az ige, ami passzívban van lesz a past particle, míg a "be" a passzívot, illetve az igeidőt fogja kifejezni. (azaz ha pl. present perfect lesz, ami ugye have +past particle, akkor have + be past particleje + a őasszívban lévő ige past past particleje.)
De ez inkább gyakorlás kérdése, mint a nyelvtané.
Miért nem lehetett neki segíteni?...
Használata: - ha nem lehet tudni, ki végezte a cselekvést
- ha a cselekvés fontosabb, mint a cselekvő
Képzése
Egyszerű múltnál: be (was, were) + ige 3. alakja
Pl: An American woman invented the dishwasher. (ez ugye egy egyszerű múltos mondat)
-> The wishwasher was invented by an American woman. (ez már a passive-os)
Present continuous:
is, are, am + be ing-es alakja + ige 3. alakja (pl: I'm corrected the tests.
-> The tests are being corrected.
The road is being repaired.)
Bocsi most nincs több időm leírni a többit is..
Miért nem lehetett?
Én leírtam, hogy kell képezni. (Különben pedig felhívnám a figyelmedet arra, hogy a a be-t mindig csak simán az igeidő szerint ragozzuk, tehát NEM kell felbontani esetekre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!