Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kell használni a...

Hogyan kell használni a Passive Voice időt?

Figyelt kérdés
AKi tud segíteni az lécci írjon le mindent róla, amit tud...:) köszönöm
2011. márc. 19. 21:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Az első dolog,hogy az nem igeidő ;) Azonkívül részletes, és hosszú ahhoz, hogy csak így leírjuk. Nekem van egy könyvem, amiben csak a magyarázat 4-5 A4-es oldal...

Nincs valami könyved, amiben benne van?

2011. márc. 19. 21:35
 2/9 anonim ***** válasza:
ha mondasz egy peldamondatot erre a passive voicra vagy akarmire akkor akar leirhatom.
2011. márc. 19. 21:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Nincs könyveeem :S neten meg olyan komplikálva írja mindenhol, csütörtökön dogám les belőle :S
2011. márc. 19. 21:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Könyveket tudok ajánlani belőle, és abban az összes angol nyelvtan megvan, tehát később, akár nyelvvizsgán is hasznát veheted. Az a baj, hogy nem elég csak úgy leírni. Ha most nagyjából leírnám 1-2 példamondattal, az szerintem kevés, mert be is kell gyakorolni.

Első

2011. márc. 19. 22:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Értelek, azért köszi, h ajánltad a könyveket :)
2011. márc. 20. 00:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Ház nézd, a passzív nyelvtana:

be + past particle. Az ige, ami passzívban van lesz a past particle, míg a "be" a passzívot, illetve az igeidőt fogja kifejezni. (azaz ha pl. present perfect lesz, ami ugye have +past particle, akkor have + be past particleje + a őasszívban lévő ige past past particleje.)

De ez inkább gyakorlás kérdése, mint a nyelvtané.

2011. márc. 20. 09:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Miért nem lehetett neki segíteni?...

Használata: - ha nem lehet tudni, ki végezte a cselekvést

- ha a cselekvés fontosabb, mint a cselekvő

Képzése

Egyszerű múltnál: be (was, were) + ige 3. alakja

Pl: An American woman invented the dishwasher. (ez ugye egy egyszerű múltos mondat)

-> The wishwasher was invented by an American woman. (ez már a passive-os)

Present continuous:

is, are, am + be ing-es alakja + ige 3. alakja (pl: I'm corrected the tests.

-> The tests are being corrected.

The road is being repaired.)

Bocsi most nincs több időm leírni a többit is..

2011. márc. 20. 15:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Miért nem lehetett?

Én leírtam, hogy kell képezni. (Különben pedig felhívnám a figyelmedet arra, hogy a a be-t mindig csak simán az igeidő szerint ragozzuk, tehát NEM kell felbontani esetekre.)

2011. márc. 20. 19:43
 9/9 A kérdező kommentje:
végül gyakorolgattam példákat és belejöttem, és csütörtökön megírtam a dogát :) remélem jól sikerült! :) köszike mindenkinek aki próbált segíteni és segített is!
2011. márc. 26. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!