Melyek a kérdőszavak?
hol? honnan? mettől? ki? melyik? hova? kitől? kié?
jajj rengeteg van :D miért kell ez? :$
Kedves Kérdező!
Mire jutottál a fordítás kapcsán? Ha ennyi év után netán olvasod ezt a választ, oszd meg kérlek a kutatás eredményét és sorold fel ékes anyanyelvünk kérdéseit.
Most tettem fel évek óta először e kérdést magam is (- és amint oda jutok, előkeresem a régi nyelvtankönyvem s megnézem), igencsak érdekes válaszokat kaptam.
Mielőtt beütöttem volna a 'mindentudó' google-be, inkább felírtam mind, ami eszembe jutott. A sorrend is érdekes. A "példamondatok" depláne. (Ez a funkció 'valamiért' automatikusan bekapcsolt.) 3. kérdés: mik a válaszok.
Szóval felbukkanó kérdéseim sorrendben:
- mi? mit? hol? miért? merre? meddig? ki/kik? hogyan? hányan? mennyien? mennyire?
A példamondatokat itt nem közlöm, aki velem akar nevetni a világomon, az népmesei feladatokra vállalkozik.
Jut eszembe:
Elhivatott (profi, autodidakta vagy született, mind1) lingvisztikusok, etimológusok vagy "izmus és logus" nélkül létezni képes érdeklődők jelentkezését várjuk adatfeldolgozói pozícióba. Önéletrajzon arcdiagnosztikai fénykép szerepeljen, motivációs levél mellett pedig kérdőszavaink etimonjainak segítségével fogalmazzák meg adott szavak képződését jelentéstartalmuk vonatkozásában.
A hirdetés korlátlan ideig érvényes, jelentkezéseket a meg nem adott címre várjuk. Sikeres pályázás esetén elnevezünk Önről egy újszülött csillagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!