Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nehéz az emelt szintű...

Milyen nehéz az emelt szintű angol érettségi?

Figyelt kérdés

Milyen szintű és fajtájú feladatok vannak az emelt szintű angol írásbeli illetve szóbeli érettségin, és ezek mennyivel nehezebbek, mint a középfokú nyelvvizsga?

Nem idén érettségizem, viszont bejelentkeztem emelt szintű angol érettségire, mert javasolták. Kitöltöttem egy tesztet, ami szerint upper intermediate szinten állok. A szóbelivel kapcsolatban főleg az érdekelne, hogy milyen fajta feladatok vannak és milyen szintű szókincsre van szükségem, illetve a pontozórendszerről is szeretnék többet megtudni.

2011. márc. 8. 23:24
 1/6 anonim válasza:
100%

Szia!

Én 2 éve érettségiztem és nyelvvizsgáztam is... és összehasonlítva a kettőt, hát kb egy szinten van az emelt a középfokkal :)

2011. márc. 9. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:
77%

Igen, kb. egy szinten vannak.

Mondjuk van egy haverom, aki 8-10 évig tanulta az angolt, felsőfokú nyelvvizsgája is volt, és rosszabb angol emeltet írt, mint én német emeltet, pedig én csak 4 évig tanultam, és a közelében sem volt a felsőfoknak.

2011. márc. 9. 10:13
 3/6 anonim válasza:
92%

Én azért nem mondanám, hogy egy szinten van a középfokú nyelvvizsgával! Inkább a közép és a felsőfok között... én tavaly érettségiztem angolból emelt szinten, és azért nehezebbnek találtam a közép nyelvvizsgánál. Most mondhatjátok, hogy azért mert hülye vagyok, de annyira valószínűleg mégsem, mert anglisztika szakon vok fősulin... szóval sztem fölösleges abban a hitben ringatni bárkit is h hú de könnyű... van ismerősöm akinek simán meglett a közép nyelvvizsga, de az emelt érettségin elvérzett...

az a baj, h a feladattípusokra annyira nem emlékszem, de tudom, hogy volt olyan feladat, amikor egy-egy szóval kell (magadtól) kiegészítened egy szöveget... vagy szóbelin például adnak képeket, és azokról kell beszélned, nekem pl az volt, h régi és új típusú állásokat kellett bemutatnom... szerintem ha megkérdezed a tanárodat, ő több mindent tud mondani, mint én, mert sajna már nem emlékszem szinte semmire. Nekem a tanár adott teljes emelt érettségis feladatsorokat, azokkal nagyon jól fel tudsz készülni:)

Szókincs és beszédkészség fejlesztésre a "1000 questions, 1000 answers" c. könyvet tom ajánlani, én is abból készültem, és nagyon jó szolgálatot tett! és ami fontos, hogy hallgass sok hangfelvételt, mert azon nagyon könnyű elbukni, nálunk legtöbben ott vesztettek sok pontot... na meg a fogalmazásnál... azt is gyakorold.

De amit mondani tok, az tényleg az, h a tanároddal beszélj, és kérj tőle anyagot, ja és nézz szét a könyvesboltokban is, vannak nagyon jó könyvek:)

2011. márc. 9. 19:25
 4/6 anonim válasza:
96%

előző vagyok

azt még elfelejtettem mondani, h a jobb felkészítő könyvekben az érettségi mintájára készült feladatok vannak, szóval még a típusokat is megismerheted... de a legjobb ha régi érettségi feladatsorokat töltesz ki:)

2011. márc. 9. 19:27
 5/6 A kérdező kommentje:
értem..köszönöm a válaszokat:) letöltöttem és kinyomtattam a tavalyi emelt érettséginek az írásbeli részét, meg is írom most a hosszú hétvégén...igazából a szóbelitől félek, hogy leblokkolok, nem tudom kifejezni magam...nem tudom, hogy milyen a szókincsem igazából..a tanárom pont ma mondta, hogy hoz nekem régi érettségi feladatokat. nem tudom most már, hogy érdemes volt-e jelentkeznem...lehet, hogy nem kellett volna még..
2011. márc. 11. 18:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Hogy ment?
2017. dec. 26. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!