Ki az aki volt már TELC-es nyelvvizsga előkészítő kurzuson?
Nem voltam előkészítő kurzuson, mivel én a katedra másik oldalán állok. Tanítványom már volt és ezeket mondta: az előkészítőn nem tanulsz angolul, csak azt tudod meg, hogy mi a vizsga menete és megpróbálnak egy rutint beléd súlykolni. Pl, ne nézz a vizsgáztatókra szóbelin hanem csak a partnerre, legyél határozott és folyamatos, tanulj be olyan mondatokat, amelyek elsüthetők a szóbelin bármilyen helyzetben.
A kurzus részeként minden alkalommal csináltatnak feladatsorokat, de a tanár nem javítja ki a hibákat, csak aláhúzza. Azt mondják azért, mert erre nincs idő, viszont ha jelölik a hibát, akkor utána nézhetsz.
A tematikus szóbeli tételeket egyedül kell kidolgozni otthon, tanári segítség nincs.
A legutolsó tanítványom szerint nem teljesen pénzkidobás egy ilyen kurzus, de azt tudni kell, hogy ott nincs lehetőség nyelvet tanulni. Kell egy tanár külön, akivel érdemes kidolgozni a tételeket, aki ellenőriz és kijavít, aki elmagyaráz és gyakoroltat.
én pesten jártam, még 3 éve.
2 tanár tanított. az egyik szóbelis volt,a másik nyelvtanos.
a szóbelis jó volt,felkészített a nyelvvizsgán előforduló szituációkra. a nyelvtanos semmit nem ért,mert amiket mondott,már tudtam.
elsőre meglett a nyelvvizsgám,és ez volt a fontos,mert így kiválthattam vele az érettségit.
nekem bejött.de embere válogatja.
ja és 4en voltunk egy csoportba,és 4 hónap alatt kb 100.000Ftba került,vizsgadíjjal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!