Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ki az aki volt már TELC-es...

Ki az aki volt már TELC-es nyelvvizsga előkészítő kurzuson?

Figyelt kérdés
Én most mennék Szegeden középfokú angolra és szinte mindenhonnan azt hallom,hogy nem éri meg az árát, mert nem veszik komolyan. Nekem a nyelvtannal meg a magnóval nincsenek problémáim inkább a szóbeli része az az ami érdekelne. Aki volt már vagy van valami tapasztalat ossza meg velem kérem,mert nem igen dobnék ki több ,mint 20 ezer forintot az ablakon.
2009. febr. 19. 11:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Én is tervezem ,h megyek Békéscsabán, de még nem döntöttem el. Tapasztalatokat várom én is.
2009. febr. 19. 12:56
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltam előkészítő kurzuson, mivel én a katedra másik oldalán állok. Tanítványom már volt és ezeket mondta: az előkészítőn nem tanulsz angolul, csak azt tudod meg, hogy mi a vizsga menete és megpróbálnak egy rutint beléd súlykolni. Pl, ne nézz a vizsgáztatókra szóbelin hanem csak a partnerre, legyél határozott és folyamatos, tanulj be olyan mondatokat, amelyek elsüthetők a szóbelin bármilyen helyzetben.

A kurzus részeként minden alkalommal csináltatnak feladatsorokat, de a tanár nem javítja ki a hibákat, csak aláhúzza. Azt mondják azért, mert erre nincs idő, viszont ha jelölik a hibát, akkor utána nézhetsz.

A tematikus szóbeli tételeket egyedül kell kidolgozni otthon, tanári segítség nincs.

A legutolsó tanítványom szerint nem teljesen pénzkidobás egy ilyen kurzus, de azt tudni kell, hogy ott nincs lehetőség nyelvet tanulni. Kell egy tanár külön, akivel érdemes kidolgozni a tételeket, aki ellenőriz és kijavít, aki elmagyaráz és gyakoroltat.

2009. febr. 19. 14:30
 3/3 anonim ***** válasza:

én pesten jártam, még 3 éve.

2 tanár tanított. az egyik szóbelis volt,a másik nyelvtanos.

a szóbelis jó volt,felkészített a nyelvvizsgán előforduló szituációkra. a nyelvtanos semmit nem ért,mert amiket mondott,már tudtam.

elsőre meglett a nyelvvizsgám,és ez volt a fontos,mert így kiválthattam vele az érettségit.

nekem bejött.de embere válogatja.

ja és 4en voltunk egy csoportba,és 4 hónap alatt kb 100.000Ftba került,vizsgadíjjal együtt.

2009. febr. 20. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!