Mért nincs az angolban névelő? (elég sürgős, lent részletes. )
Mért ne lenne?
a, an: határozatlan névelők
the: határozott névelő
igen, úgy kérdeztem hogy mért nincsenek a nemek megkülönböztetve.
de ezt a kérdést azért írtam ki, mert kell a válasz. attól hogy örülök neki hogy nem kell bajlódni vele, attól még nem tudom meg a választ.
előre is köszönöm a válaszokat!
Az angol germán nyelv, a nyelvcsaládjába az általad felsoroltak közül csak a német tartozik.
A francia és olasz latin nyelvek.
Magyarban sem különböztetünk meg nemeket, a finnben pl. egyáltalán nincs névelö. Nem feltétlen szükséges a használata egymás megértéséhez(A tárgyaknak miért kellene hogy neme legyen?).
Valószínűleg eredetileg lehettek az angolban is nemek.. azért veszhetett ki, mert a nyelv leegyszerűsödött.
de a nemek meglétére utalhat az, h néha amikor a hold "moon" szót használjak, és visszautalnak rá, akkor "she"-ként jelzik. A hold a legtöbb nyelvben nőnemű, így nem meglepő, h pl. az angol is nőneműként kezeli.
Vannak más ilyenek az angolban, ezért csak azért veszhettek ki a nemek, mert leegyszerűsödött - ez viszonylag természetes jelenség, a nyelvek a használat során ált.-ban leegyszerűsödnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!