Érdemes egyáltalán papírt szerezni a nyelvtudásról?
Állásinterjúkon mindig azt tapasztalom, hogy soha senkit nem érdekel a papír, hanem az ott elvártaknak megfelelően beszélj pl. angolul. Itt mindig megfeleltem, soha nem ezen múlt az állásom, az jelenlegi állásomnál is megfeleltem az elvárt nyelvtudásnak.
A nyelvvizsgaközpont mindig direkt megbuktattak, hogy újra fizessek. Szerintem totál felesleges ezekbe a kizsákmányoló központokba pazarolni a pénzt, hiszen úgysem a papír számít.
Szerintetek?
Nekem a papír miatt komoly problémáim voltak, ugyanis diszlexiás vagyok és 10szer mentem neki az írásbeli nyelvizsgának és olyan gyenge lett hogy még a 10%ot se értem el.....és ugye nyelvizsga nélkül nincs diploma de a szóbelim már rég nem volt viszont C típusú kell hogy diplomát kaphass így hosszú ideig szívtam......
fél millió forint!!!!
ennyibe kerültek a nyelvizsgadíjak a tanfolyamokkal és csak 10%ot értem el az irásbelin 5 év kemény német tanulás alatt ami kidobott pénz volt a végén a logopédusom fölmentet az irásbeli alol így kaphattam diplomát. beszélni jol tudok de jól olvasni lassabban megy és töbször kell mire megértem emiatt sok idő kell a másik a hibák sok nyelvtani hiba szóval van úgy hogy valaki jól beszél egy nyelvet a papír megszerzése mégsem megy az irásbeli ha a diszlexia súlyos szerencse az állásinterjún beszélgetés van így én már németoban is doglztam és meg voltak elégedve a nyelvtudásommal nem kelett papírt mutogatni...
csak akkor kell a papír a nyelvtudásrol ha a diplomához kell vagy ha ez nem legetséges akkor logopédustól felmentés amit a dékán is elfogad csak így kaphatsz diplomát különben hiába jártál egyetemre
én real szakra jártam az nagyon ment szerencsére itt a logika számít nem a magolás a sok vaskos könyvböl mint egy humán szakon
Így van, a papír belépő értékű, és azért nagyon fontos, mert diplomát nem lehet szerezni nélküle.
Egyébként tényleg igazad van, nagyon le sem fogják szarni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!