Szerintetek milyen angol C1 felsőfokű nyelvvizsgát tegyek?
Idén le szeretnék felsőfokúzni angolból, csak nem tudom melyikre érdemes, Euro, Origó stb. ÚGy tudom elég eltérő nehézségű némelyik, és nem is mindegyiket fogadják el egyetemen/munkahelyen stb épp ezért. Olyan kéne ami jó színvonalú, de azért nem teljesíthetetlen. Középfokú már megvan 2-3 éve, Telc B1. Napi regényolvasgatás angolul elég mint gyakorlás? :)
Ja és felsőfokon is adnak meg témaköröket, amikből fel lehet készülni előre?
Én az Origót nem ajánlanám, nem igazán a valós nyelvtudást méri, hanem a nyelvtanra koncentrál, ráadásul külföldön nem is fogadják el. Ha nagynevűt akarsz, akkor esetleg Cambridge (tudom, ott van a TOEFL meg az IELTS, de azok egy idő után elévülnek, és ha nem külföldi egyetemre szándékozol menni, felesleges pénzkidobás). Nézz körbe, hogy melyiken milyen típusfeladatok vannak, mire koncentrál, és amelyik szerinted a legjobban megy neked, azt válaszd.
Regényolvasás jó, fejleszti a szókincsed, nézz még filmeket, sorozatokat angolul, olvass napi híreket angolul, nézd át a nyelvtant, gyakorold a kiszemelt nyelvvizsga típusfeladatait.
Vannak témakörök, amik előfordulhatnak a nyelvvizsgán, ez nagyjából egységes, szóval nézd meg a C1-es szint témáit, valószínűleg azokkal fogsz találkozni.
Első vagyok. Nekem a középfokú írásbeli kb 77% szóbeli 92%.
Felsőfokú írásbeli 66% szóbeli: 64% ( maga a szóbeli 78% lett, csak a magnóhallgatás lehúzta ami 55%)
Akkor lehet ECL lesz. Igen, Telc közép nem vmi szívós, szóbelin mindenkinek 90% felett adnak, aki eldadog valamit..
Egyébként ősszel középszintű érettségim 94% lett, felsőfokhoz elég lehetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!