Melyik angol középfokú nyelvvizsgára könnyebb felkészülni? Tapasztalatokat légyszi.!
Hogy érted, hogy lóf.aszt sem tanít? Szerintem próbálj meg odamenni hozzá, és érdeklődj, hogy mit javasol.
Attól függ, mennyit tudsz angolból. Én 1 hónap alatt készültem föl rá, egy gyors nyelvtanfolyamon voltam(30 óra, Katedra, Szeged, TELC), ott mindig adtak témákat, amiről írhattunk, azokat is kijavították, meg a leveleket is; kaptunk sok szólistát különböző témákból(hú, nagyon sok szó volt, ha azokat tudtad, akkor nagy bajba nem kerülhettél - ez az "Angol társalgási témák" című könyvből volt másolva(vagyis valami ilyesmi a címe), de az 1000 kérdés 1000 válasz is hasonlónak néz ki nagyon( ***** csináltunk feladatlapokat, amiket ki is javítottunk, magnóhallgatás és természetesen próbavizsga is volt. Ó, és a legfontosabb nyelvtanokat is átvettük(a nyelvtani összefoglalók(darabonként 2 feladattal) a New English File tankönyvekből voltak kimásolva(én amúgy is abból tanulok)).
A vizsga mondhatni jó volt, a feladatok "közepesen nehezek" voltak, a levél egyenesen könnyű, a beszélgetés is könnyű volt, a hallgatás(az lett a legrosszabb, de még az is megvolt 60%) is sikerült.
NE az oldalon nézd meg a próbafeladatot, mert elveszi tőle a kedvedet, annyira nehéz; a vizsga nem olyan bonyolult, nézd meg a feladatokat ebből a könyvből:
(nem az én feltöltésem). Azt mondtad, szorgalmas vagy: hát akkor gyerünk, tanulj szavakat addig, írogass leveleket, fejtsd ki a véleményedet írásban(elviheted ezeket az angoltanárodnak, ha megnézi) és szóban is, annyival előrébb leszel. Nézz filmeket, sorozatokat angol felirattal(ha valami angol sorozatot szeretsz, az még jobb, mert a hallgatás nagy része általában britangolul van), és használd annyit a nyelvet, amennyit tudod.
Őszintén megmondom, nekem fogalmam sincs az Euroexamről, viszont a kétnyelvű nem annyira nekem való, mert fordítani nem szeretek...mondjuk hallottam, hogy van belőle egynyelvű is.
A TELC-et ajánlani tudom, tényleg minden úgy történt, ahogy mondták(Itt a TELC vizsga menetéről egy "kicsit" részletesebben: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!