Miért nézik le mostanában az itk-origó nyelvvizsgát?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__specia..
Itt is az van, hogy nagyon könnyű, meg munkahelyeken sem fogadják el. Hát én most már tényleg nem tudom, pont az ellenkezőjét mondjátok, mint amiket hallok/olvasok :) Persze annyira nem zavar, csak nem értem a dolgot.
Amit belinkeltél aszreint szerintem az volt a baj, hogy szakmai nyelvvizsga kellett volna valakinek, de csak sima általános rigósa volt.
Aki meg azt írja, hogy a rigóssal nem vették fel, BME-ssel meg azonnal, hát, messziről jött ember azt mond,a mit akar.
Egy normális munkahely úgysem azt nézi, hogy milyen címke van a bizonyítványon, hanem azt, ha feltesz egy kifejtős kérdést az interjún, akkor tudsz-e vele mit kezdeni.
Az persze igaz, hogy külföldön nem fogadják el, de tudomásom szerint a többi népszerű-mert-könnyebb-megcsinálni nyelvvizsgákat se nagyon.
Én is csak arra tudok gondolni, hogy manapság a divat egynyelvű nyelvvizsgát csinálni, mert annak nagyobb esélye van, hogy elfogadják külföldön. Legalábbis ezt gondolják. De kinn nem igazán érdekel senkit a nyelvvizsga, a lényeg, h tudjál beszélni.
Itthon szerintem teljesen mindegy diplomához, vagy munkához, h ITK-s vagy pl. Telc-es nyelvvizsgád van...és azt soha nem lehet tudni, hogy melyik a nehezebb..feladatsoron, emberen is múlik. Nekem spanyolból ITK-s volt, és nekem elég könnyű volt, mert tudtam nagyon a spanyolt, angolból szakmait csináltam, egynyelvűt, LCCIEB-t, sokkal könnyebb volt, mint egy BGF-es szakmai, ez tuti, de vkinek ez sem sikerült persze...Sehol nem kérdeztek még a nyelvvizsgákról(diplomán kívül), inkább tesztelték a nyelvtudást.
eléggé sok féle angol középfokot írtam már és mind sikerült...hogy miért nyelvvizsgázom sűrűn azt hiszem nem kell magyarázni;)
tapasztalatból mondom, hogy az itks nagyon könnyű:) de szerintem eléggé baromságok a feladatok, mert ha nem tudsz jól magyarul írni, akkor már bajba kerülsz. egy angol nyelvvizsga az angoltudást kéne mérje nem a magyart szerintem...de pont ezért könnyű is annak,akinek meg az angol nem megy annyira;) egy euroexam pl sokkal nehezebb, mert jobban rámegy a valódi tudásodra, nem csak karikázgatni meg magyarul írni kell. de nekem mindegy, legutóbbi euro középfokom is 97% lett;)
na jó angolozást mindenkinek!have fun:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!