Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Stabil B1 szinten állok...

Stabil B1 szinten állok angolból, hogyan, milyen módon és mennyi idő alatt tehetném le a középfokú nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
A jelenlegi sulimban a nyelvoktatás egyenlő a nullával,az kiesik. Drága tanfolyamokra nincs pénzem:(
2011. jan. 10. 16:16
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én is magam tanultam meg többnyire.

Ami jó, hogy neked van interneted, nekem az sem volt régebben, mégis ment :)

Az jó, hogy vannak alapjaid, arra jól lehet már építeni.

- angol olvasás (könnyített olvasmányok nyelvtanulóknak majd eredeti könyveket is választhatsz)

- angol zeneszámok hallgatása (előnyös, mert ha tetszik egy szám, szívesen lefordítod; és könnyen megjegyzed, mert érdekel)

- feliratos filmek (angol hang, angol felirat; először a lényeget próbáld kiszűrni, majd a bonyolultabb dialógusokkal is foglalkozhatsz)

- TV sorozatok, csatornák angolul (még a legolcsóbb DigiTV csomagban is van olyan csatorna, ahol van angol audió is; interneten végtelen tárház)

- újságok, cikkek angolul (nyomtatott, vagy online sajtó)

- nyelvoktató MP3 anyagok (Voice of America, neten van még sokféle, ingyen is van jópár gondolom)

- nyelvkönyvek egyedüli használata

- városi könyvtárakba bemenve kis ráfordítással nagy az elérhető anyagok száma

- online tananyagok (5percangol; livemocha, még sokfélét találhatsz)

- e-mail, chat anyanyelviekkel (interpals.net pl)

- szótárak is vannak a neten, hangos kiejtéssel

Sok sikert, menni fog :)

2011. jan. 10. 18:20
 2/2 A kérdező kommentje:
köszike:) ezeket csinálom kb folyamatosan,filmeknél pl pár mondatot leszámítva végig tudom magamtól fordítani,meg BBC-t hallgatok
2011. jan. 10. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!