Az angolban nincs c betű kiejtésben?
aaa, tényleg, köszi. gondolkoztam, de semmi nem jutott eszembe. :D
köszönöm. :)
"..gondolkoztam, de semmi nem jutott eszembe. :D"
Az sem, hogy: "It's a..."?
Az angolok azt hiszik, hogy bizonyos hangok az ő nyelvükből hiányoznak, ezért lazán behelyettesítik valami számukra kézenfekvővel, és a cunamit is tszunaminak mondják, annak ellenére, hogy ki tudnák ejteni a C-t. De akkor sem. A Ferenc az Ferensz lesz nekik.
A nyelvsoviniszmusukra jellemző, hogy akkor sem ejtik helyesen, ha a tudomásukra hozzák, hogy hogy kell ejteni. Biztos ezerszer hallottad már a "guláást" a magyarokkal kapcsolatban emlegetni, holott a J, esetünkben az LY hangot milliószor kiejtik. Elég csak a "you" személyes névmásra gondolni. De csak azért is guláást mondanak, mintha képtelenek lennének azt a hangot kimondani.
Qurva idegesítő. Mi évtizedekig csiszolgatjuk a kiejtésünket, ők meg sem próbálják helyesen kiejteni az idegen szavakat.
lol, ebben van valami. :D
ha visszanézne valaki, ü hang? :D
igen, az it's sem jutott eszembe, pedig valamelyest tudok angolul. :D
Az Ü-be már beletörik a bicskájuk. Viszont ha valakinek jó a hallása, és sokat gyakorol, akkor meg tudja tanulni, csak el kell neki magyarázni, hogy képezze a hangot. A logopédus is ezt teszi.
Elvileg Ö sincs a nyelvükben, azonban hangsúlytalanul rengeteg helyen ott van. Azt kell nekik megtanítani, hogy azt a bizonyos hangsúlytalan hangot hangsúlyozzák. És sok olyan szót tanítani nekik, mint ökör, körömpörkölt, törökök, főnök stb.
hát őszintén megmondom, hogy a páncü-t akartam leírni angol fonetikusan (?), de akkor nem fog menni? :D
punts[?] :D
Arra kíváncsi lennék, neked mit jelent a páncü?
Mert mondjuk a japán パンツ (pantsu)-t pont így kell ejteni, de az meg eredetileg az angol "pants" szó. És furcsa lenne egy angolnak magyarázni, hogy hogyan ejtsen ki szándékosan rosszul egy angol szót :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!