Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanulsz nyelvet? Mi a...

Hogyan tanulsz nyelvet? Mi a tuti módszered?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Nektek melyik mód/módszer vált be legjobban a nyelvtanulásra?Mi az amire leginkább erősítetek és hogyan?

Milyen forrást használtok?Napi mennyi időt szántok rá?

2010. nov. 24. 11:38
 1/3 anonim válasza:
100%
élvezem. pl angol nyelvű RPG szerepjátékokkal ahol tejles sztorik vannak
2010. nov. 24. 12:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
most tanulom a 3. idegennyelvet , ezt teljesen egyedül. nekem az a módszerem hogy először az alap igéket és nyelvtant megtanulom. aztán a hétköznapokban használt mondatokat lefordítom és megtanulom, mellé persze minden nap jópár új szót is. emellett az adott nyelven nézek tvt. ami segít a helyes kiejtésben na meg itt is hallom a helyes szófordulatokat.
2010. nov. 24. 13:07
 3/3 anonim válasza:
100%

Én is teljesen egyedül tanulok két nyelvet. Végigveszem a nyelvtanát példamondatokkal, ami megvan írott és hangformátumban is. Aztán magam is alkotok mondatokat, majd egész történeteket is. Letöltök a netről is hanganyagokat, amelyeket feldolgozok: elmondom saját szavaimmal az adott nyelven a történetet, kérdéseket teszek fel rá stb.

Az új szavakat mondatokban gyakorlom be.

Leginkább a hallás utáni értést és a beszédet erőltetem, mert általában arra fordítanak a legkevesebb időt és ezért az megy legnehezebben.

Hangsúlyt fektetek az aktív tanulásra, azaz a beszédre és írásra, mert így tudom alkalmazni a nyelvet.

Megpróbálom felfedezni a logikáját.

Az adott nyelven hallgatok zenét, nézek filmet.

Amúgy milyen nyelvet akarsz tanulni? Angolra nagyon jó tippek vannak (de szerintem más nyelvre is alkalmazható néhány dolog) az angoltanulás.hu-n.

Minden nap kell gyakorolni, sőt, időnként ismételni is!

2010. nov. 27. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!