Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Segítene valaki az angolban?...

Segítene valaki az angolban? 7. anyag

Figyelt kérdés

Ez a feladat: Fill in the blanks with the right future tense of the verbs in brackets: PRESENT SIMPLE? PRESENT CONTINUOUS? GOING TO? FUTURE SIMPLE.

Ez a szöveg:

Sarah .....(work) in an office as a secretary. She usually ....(go) to work by bus, but today she ....(go) by taxi as she is a bit late. As soon as she arrives at the office, she ......(make) coffee,.......(turn on) the computer and ......(look) at her agenda. Today's agenda is quite busy : at 9:30, her boss ........(have) a staff meeting, later at 10:00, she .....(call) the travel agency to book a business class ticket on the London flight. The plane ......(take off) at5 p.m on Monday and ........(land) at 8:00 p.m at HEathow. Next, she ......(take) an ......(answer) all the messages on the answerring machine.

Még van tovább, de ha tud valaki segíteni leírom.

aki tudná melyik formályát kell írni az igének a pontok helyébe légyszi segítsen!

köszi

2010. nov. 22. 18:50
1 2
 11/14 heszter ***** válasza:

She is working at a hotel. = Éppen most egy hotelben dolgozik.

Ezzel egyetértek, de ezt akkor is használják, amikor az a kérdés, hogy épp most hol/mit dolgozik (folyamatosan). Tehát ha én egy hétvégén megkérdezem, hogy

What/Where are you working? az egyáltalán nem helytelen...

De valóban a másikat sűrűbben használják a brit angolt tanulók:):). Hidd el nekem, nem direktbe rontottam egyiket sem. Elismerem, hogy a tiéd általánosan elfogadottabb, ezért javasoltam, hogy írja le a tiédet, de, hogy nem helyes amit írtam, az nem igaz. És főleg nem vagyok hülye angolból;)

5 éves koromtól beszélem(Amerikában tanultam meg angolul), felsőfokúm volt már 16 évesen. Felvettek a Leichesteri Egyetemre, és nagyon harcolok a jelenlegi nyelvoktatás ellen, mert a tükörfordítások szavaknál sem működnek, és nagyon sok mindenre mást használnak más népek.

Szóval hidd el: használják így is!! ;)

2010. nov. 22. 21:41
 12/14 anonim ***** válasza:

elhiszem, de a tananyag nem egyezik meg azzla a nyelvjárással, amit mindennapokba használnak az angolok, mert az ocsmány és trehány...

a tanárok elvárják a gyerekektől, hogy kultúráltan beszéljenek angolból. Ezért érettségin se fogják elfogadni a te megoldásodat, ha még jóis.

2010. nov. 23. 17:54
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Hesztergratulálok, ügyes vagy ha ennyire jól tudsz angolul!

2010. nov. 23. 20:26
 14/14 heszter ***** válasza:

Hidd el, hogy se nem ocsmány, se nem trehány.

Egyszerűen, butaság úgy tanulni nyelvet, hogy nem azt a nyelvet tanulod meg, amit használni fogsz.

Mondok egy-két példát arra, hogy mire gondolok.

Például, hogy mondod azt angolul, hogy "Jó étvágyat!"?

Sehogy! Egyszerűen, ott nem mondanak ilyet, és kész.

De több ilyen hasonlóan egyszerű szókapcsolat van, amit kulturális eltérések miatt, nem lehet máshol használni.

Pl a németben az általános köszönés (idegen felé): "Guten Tag!" (Jó napot!)

Igaz?

Nem!

Az osztrákok azonnal levágnák, hogy te valami külföldi vagy, aki azt hiszi, hogy tud németül. Ugyanis az oszták nyelvterületen élők között a "Grüß Gott!" (Isten áldjon!) az általánosan használt köszönési forma.

De a németek pedig ezt furcsállnák.

Rengeteg ilyen apróság van a nyelvekben. És hiába tanulsz meg egy hivatalos nyelvet, ha utána amikor használnád, nem tudod.

(Mellesleg érettségin szóbelin, tuti elfogadják...)

Írásbelin nem tudom.

Sajnos én anno 14 évesen érettségiztem, mert akkor volt az utolsó év, hogy középszintű nyelvvizsgára 100%os angol érettségit adtak.

De viszont tettem 2 éve(majdnem 18 voltam) egy TOEFL nyelvvizsgát, mert kellett a külföldi felvételihez.

106 pontom lett a 120ból, ami azért nem rossz, főleg, ha egy kicsit utána nézel, hogy hogyan is működik a vizsgázás (szóbeli részét, mikrofonra rámondod, míg mindenki más körülötted ugyanezt teszi. Nagyon idegesítő volt, mert egyesek kb. ordibáltak:S)

2010. nov. 24. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!