Hogyan zajlik a középszintű angol szóbeli érettségi?
Kb mennyiben hasonlít a nyelvvizsga szóbelijéhez? Itt is kérdezni fognak majd, vagy megvan adva a témakör és arról nekem képesnek kell lennem percekig beszélni ? Vagy ha már kérdezni kell a vizsgáztatónak az már rossz pont ?
Csak mert nyelvvizsgán is kérdezgetett a tanár, és jól is ment, meg jó tételeket kaptam. Szóval végeredményt tekintve nem hinném, hogy azért nem lett maxos mert kérdezni kellett.
Utálok úgy felelni, hogy nem kérdeznek :S
Képleírásnál bele kell menni konkrétan a kép jellemzésébe ? (ez az ember szerintem azért szomorú mert stb stb) vagy csak megemlíteni hogy mit látunk a képen aztán arról a témáról általánosságban beszélni ?
Előre is köszönöm a válaszokat!
pár perces bemelegítő kérdések után kapsz 3 ún. topic-kérdést a 9 nagy témakörből. a szituációs feladat pont olyan, mint a nyelvvizsgán, a képleírás viszont nem, mert itt 2 képet kapsz valamiről és összehasonlító képelemzést kell produkálni. Pl. fizikai munka vs. szellemi munka.
Ha írsz privit, az e-mail címedre küldök neked egy minta feladatlapot.
Amennyire én emlékszem:
Kimentem, kihúztam a tételt, leültem. Nem volt felkészülési lehetőség (mint pl. törinél. Bemelegítő kérdésekkel kezdtünk, ezek ha jól emlékszem nem számítottak a pontokba, ilyenek voltak h mit reggeliztem, mit csináltam előző nap, hogy töltöm majd a szóbeli után a napot. Utána jöttek a topic kérdések, volt szitu is és a végén két kép összehasonlítása (nekem egy panelház és egy családi ház volt).
Köszi a válaszokat :)
1. szívesen küldenék de el van rejtve az emailed :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!