Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan zajlik a középszintű...

Hogyan zajlik a középszintű angol szóbeli érettségi?

Figyelt kérdés

Kb mennyiben hasonlít a nyelvvizsga szóbelijéhez? Itt is kérdezni fognak majd, vagy megvan adva a témakör és arról nekem képesnek kell lennem percekig beszélni ? Vagy ha már kérdezni kell a vizsgáztatónak az már rossz pont ?

Csak mert nyelvvizsgán is kérdezgetett a tanár, és jól is ment, meg jó tételeket kaptam. Szóval végeredményt tekintve nem hinném, hogy azért nem lett maxos mert kérdezni kellett.

Utálok úgy felelni, hogy nem kérdeznek :S

Képleírásnál bele kell menni konkrétan a kép jellemzésébe ? (ez az ember szerintem azért szomorú mert stb stb) vagy csak megemlíteni hogy mit látunk a képen aztán arról a témáról általánosságban beszélni ?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. nov. 22. 11:28
 1/7 anonim válasza:

pár perces bemelegítő kérdések után kapsz 3 ún. topic-kérdést a 9 nagy témakörből. a szituációs feladat pont olyan, mint a nyelvvizsgán, a képleírás viszont nem, mert itt 2 képet kapsz valamiről és összehasonlító képelemzést kell produkálni. Pl. fizikai munka vs. szellemi munka.

Ha írsz privit, az e-mail címedre küldök neked egy minta feladatlapot.

2010. nov. 22. 11:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Amennyire én emlékszem:

Kimentem, kihúztam a tételt, leültem. Nem volt felkészülési lehetőség (mint pl. törinél. Bemelegítő kérdésekkel kezdtünk, ezek ha jól emlékszem nem számítottak a pontokba, ilyenek voltak h mit reggeliztem, mit csináltam előző nap, hogy töltöm majd a szóbeli után a napot. Utána jöttek a topic kérdések, volt szitu is és a végén két kép összehasonlítása (nekem egy panelház és egy családi ház volt).

2010. nov. 22. 11:50
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

1. szívesen küldenék de el van rejtve az emailed :(

2010. nov. 22. 11:52
 4/7 A kérdező kommentje:
toty017@citromail.hu ide elküldheted :)
2010. nov. 22. 11:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Sokkal könnyebb, mint a nyelvvizsga! Angolból van meg a nyv-d? Mert akkor minek parázol? Max 15 perc, de tíz perc alatt is lezavarhatják, egy részfeladat átlag 2-3 perc, abba bele se fér valami komoly elemzés. Az elején témánként egy-két kérdést kérdeznek, a képösszehasonlítás önálló, de oda vannak írva szempontok, tehát olyan, mintha kérdeznének.
2010. nov. 22. 15:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, 82%os volt a nyelvvizsga szóbelim, bízok magamban, tudom, hogy menni fog, csak mégis azért, szeretnék biztosra menni ^^
2010. nov. 22. 15:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Max pontos lett a szóbelim, nem kellett volna paráznom :) 96% lett overall :D
2010. nov. 24. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!