Hogyan kezdenétek el angolból szókincset bővíteni?
Szia:)
Én heti 15 órában tanulom az angolt, most volt nyelvvizsgáról bemutató, ott mondták, hogy olvassunk sokat, és nézzünk sok filmet. Szerintem ha keresel egy jó oldalt, ahol cikkek vannak, és EREDETI angol, akkor az sokat jelenthet. pl. www.boston.com igaz, ez amerikai, de vannak biztos ehhez hasonlók. Szerintem ez azért lehet jó, mert eredeti környezetben láthatod, és minden témakört, hiszen egy újság ír sportról, újdonságról, balesetről, stb.. Vagy menj egy könyvtárba, vagy vegyél egy könyvet, ami úgy van írva, hogy egyik oldal angol, másik magyar, akkor szótárazgatni sem kell.. :) Remélem tudtam segíteni. Amúgy szerintem ez azért hasznos, mert én pl. hamarabb megjegyzem a szavakat ha tudom mihez kötni, mint hogy egy listát tanulok.. :) 15/L
nekem attól bővült hogy olyan stratégiai játékkal játszottam amiben sok történelmi leírás volt amit kiszótáratgattam
persze ehhez az kell hogy ne utálja az ember a történelmet és sokat játsszon :)
Ezzel egy pár napig elleszel:
-szószedetek (pl. 20 but 1 és hasonló könyvek), ahol témánként le vannak bontva a szavak
-sok-sok film és sorozat nézése angolul (ha felirat van, az angol legyen)
-angolul olvasni híroldalakat, regényeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!